Hlavní obsah

Uprchlého pštrosa Edu v Brně naháněli strážníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na průzkum okolí svého bydliště se v neděli vypravil pštros Eda. Strážníci Městské policie v Brně tak řešili oznámení, že v části Bystrc směrem na Kamechy míří velký opeřenec. A nebyl to opožděný prvoaprílový žert.

Odchyt pštrosaVideo: Policie ČR

 
Článek

„Vypadal prý naštvaně. Volající měla strach, aby cestou někoho nepokloval,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Nemálo policejních sil, včetně strážníků poříční jednotky a odchytové služby městské policie vyrazilo do akce. Pštrosa, který by v plném běhu obcí asi platil pokutu, protože dokáže vyvinout rychlost okolo šedesáti kilometrů v hodině, strážci pořádku posléze objevili.

„Pětice strážníků utvořila rojnici a pštrosa Edu zaplašila ke křoví nedaleko Kohoutovické ulice. Když už neměl kam ustupovat, strážníci ho společnými silami lapili a opatrně přenesli do odchytového vozu,“ dodal mluvčí. Neobešlo se to bez neplánovaných následků. Pštrosi se umí bránit kopáním a k obraně jim slouží vnitřní prst podobný kopytu. „Vyplašený pták jednoho ze strážníků skutečně lehce pokopal na holeni,“ popsal následek obrany Ghanem.

Strážníci věděli, komu tvora vrátit. Majitelka si Edu převzala po čtrnácté hodině. Prý se mu podařilo přeskočit vysoký plot.

Řidička BMW srazila vyplašeného pštrosa na Českobudějovicku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám