Hlavní obsah

Ukrajinec si odmítl nasadit respirátor a řidiče autobusu udeřil pěstí. Dostal podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Dvouletou podmínkou potrestal podle zjištění Práva klatovský okresní soud 53letého muže z Ukrajiny za fyzické napadení řidiče autobusu. Incident se odehrál letos v březnu na autobusové zastávce v Domažlické ulici v Klatovech a vznikl kvůli ochraně dýchacích cest.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Soud případ neprojednával v hlavním líčení. Rozhodnutí vydal formou trestního příkazu, který ale zatím není pravomocný.

„Řidič cizince před nástupem do autobusu požádal, aby si nasadil na ústa respirátor z důvodu vládního nařízení. To pasažér odmítl a muže za volantem udeřil pěstí do obličeje, přičemž mu vylomil zub, zranil ho na nose a poškodil dioptrické brýle. Z místa pak utekl,“ uvedla už dříve klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Podle ní policisté později útočníka ztotožnili a obvinili z výtržnictví. Obviněný muž se policistům přiznal. Svého jednání litoval a na svoji obhajobu uvedl, že má problémy s nadměrným pitím alkoholu.

Muž si při nástupu do autobusu odmítl nasadit respirátor. Řidiči dal pěstí

Krimi

„Chci dobrovolně nastoupit na protialkoholní léčení,“ tvrdil Ukrajinec, který v České republice žije již delší dobu. Zároveň slíbil, že se napadenému řidiči osobně omluví a uhradí škodu.

„Já se k tomu vyjadřovat nechci,“ reagoval na dotaz Práva napadený řidič autobusu.

Reklama

Výběr článků

Načítám