Hlavní obsah

Muž si při nástupu do autobusu odmítl nasadit respirátor. Řidiči dal pěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Kvůli výtržnictví stíhají policisté 53letého muže z Ukrajiny za fyzické napadení řidiče autobusu v Klatovech z letošního března. Podezřelému hrozí za útok až dva roky vězení.

Foto: Právo

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál na autobusové zastávce v Domažlické ulici a vznikl kvůli ochraně dýchacích cest.

„Šofér cizince před nástupem do autobusu požádal, aby si nasadil na ústa respirátor z důvodu vládního nařízení. To pasažér odmítl a muže za volantem udeřil pěstí do obličeje, přičemž mu vylomil zub, zranil ho na nose a poškodil dioptrické brýle. Z místa pak utekl,“ uvedla klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Řidič autobusu měl napadnout cestující, protože neměla roušku

Krimi

Podle ní policisté později útočníka ztotožnili. „Nyní ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Řidiči autobusu způsobil na poničených brýlích škodu za bezmála dva tisíce korun,“ dodala Ladmanová.

Obviněný muž se policistům doznal. Svého jednání litoval a na svoji obhajobu uvedl, že má problémy s nadměrným pitím alkoholu. „Chci dobrovolně nastoupit na protialkoholní léčení,“ tvrdil Ukrajinec, který v České republice žije již delší dobu.

Zároveň slíbil, že se napadenému řidiči osobně omluví a uhradí škodu. Podle svých slov by přijal jakýkoliv výchovný trest, ideálně peněžitý, který je ochoten zaplatit.

Reklama

Výběr článků

Načítám