Hlavní obsah

Tvrzení o napadení muže vlkem vyšetřuje policie jako poplašnou zprávu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie vyšetřuje údajné pokousání člověka vlkem v Krušných horách jako šíření poplašné zprávy. Severu iDnes.cz to ve středu potvrdila mluvčí chomutovské policie Miroslava Glogovská. Událost se údajně stala druhý březnový víkend nedaleko Hory sv. Šebestiána na Chomutovsku. V příspěvku na sociálních sítích stálo, že muž před vlkem chránil svého psa, divoké zvíře ho poté pokousalo.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Po vyhodnocení dosud získaných informací zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy,“ řekla serveru Glogovská. V případu podle ní dosud nebyl nikdo obviněn. „Více informací s ohledem na probíhající prověřování v tuto chvíli sdělit nemůžeme,“ dodala mluvčí.

V příspěvku se mimo jiné psalo, že se útočící vlk oddělil od pětičlenné smečky. Agentura ochrany přírody a krajiny ČR (AOPK ČR) během šetření v terénu nicméně nenarazila na nic, co by přítomnost smečky vlků potvrzovalo. Zoolog AOPK ČR zkontroloval území, kde se údajně incident odehrál. Prohlížel zejména plochy, kde by mohly být zjištěny pobytové znaky, včetně navazujících lesních pozemků. Podél nich byla směrem k loukám téměř souvislá sněhová pokrývka.

„Žádné pobytové znaky vlka obecného – tedy stopy, trus či zbytky kořisti – se však najít nepodařilo. Vidět nebyly ani stopy člověka s malým psem,“ stojí v prohlášení AOPK ČR. Zoolog narazil pouze na stopy velkého psa v okolí obce Nová Ves.

Vlk opět zaútočil v Beskydech, rozsápal psa

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám