Hlavní obsah

Šikanují mě, vyřídím si to po svém, volal střelec do TV Prima

– Uherský Brod • Aktualizováno
Novinky, Ondřej Kořínek

Šílený střelec, který postřílel několik lidí v restauraci v Uherském Brodu, volal na krimilinku televize Prima, aby je upozornil na svůj čin. Uvedl, že mu lidé ubližují, a úřady to neřeší. Než z něj reportér televize dostal místo, kde k tragédii má dojít, zavěsil. Podle slov ministra vnitra Milana Chovance pro Českou televizi volal útočník do Primy až po útoku. Přesný sled událostí se vyšetřuje.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Strážník před restaurací

Článek

Muž volal do televize v 12.56. „Zavolal na naši krimilinku s tím, abychom poslali štáb do Uherského Brodu. Uvedl, že mu spousta lidí ubližuje, že je šikanovaný, a úřady to neřeší. Z toho důvodu si vzal zbraň, má rukojmí a vyřídí si to po svém,“ řekl Novinkám reportér Primy Pavel Lebduška.

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v Uherském BroděVideo: Pro Novinky Lukáš Jurčička, Novinky

Když se Lebduška zeptal, kde k útoku má dojít, muž odpověděl, že na náměstí, a dále že to specifikovat nebude. „Jakmile viděl, že protahuju hovor, protože už jsem vedle vytáčel linku 158, tak zavěsil. Podle hlasu bylo slyšet, že ten člověk byl úplně na dně,“ dodal reportér.

Podle ministra vnitra Milana Chovance zemřelo osm lidí, sám střelec, asi 60letý muž, podle informací Práva spáchal sebevraždu. Na místě jsou stále desítky záchranářů a policistů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám