Hlavní obsah

Rodiče pohřešovali syna. Našli ho u Jičína v kolejišti po pádu z vlaku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se v polovině března nevrátil šestnáctiletý chlapec z návštěvy u kamaráda domů do Jičína, volali jeho rodiče kolem půlnoci policii. V téměř stejném čase přijali policisté oznámení od průvodčí vlaku směřujícího z Kopidlna do Jičína, která měla podezření, že podnapilý mladý muž mohl vypadnout z okna jedoucího vlaku. Podle policie, která o případu informovala ve čtvrtek, byl pád nešťastná událost. Mladík byl zraněný.

Foto: Enavto Elements

Ilustrační foto.

Článek

Brzy bylo zřejmé, že oba případy spolu souvisí. Zejména, když oznamovatelka poznala pohřešovaného syna na fotografii. Policisté se ho ihned vydali hledat. Vypravili se do Jičíněvsi podél kolejí ve směru na Nemyčeves. S sebou si vzali defibrilátor a záchranářský batoh. Po téměř dvou kilometrech si všimli postavy, ležící na levé straně kolejí.

„Po přiběhnutí k místu jsme zjistili, že chlapec nekomunikuje, je v bezvědomí, pouze chrčí a na bolestivé podměty nereaguje,“ sdělili zasahující policisté a pokračovali.

„Následně jsem zahájil srdeční masáž, kdy si chlapec po nějaké době začal dávat ruku na prsa, ale byl stále v bezvědomí,“ prozradil Lukáš Veselý.

„Srdeční masáž jsme prováděli do příjezdu zdravotnických záchranářů, kteří si následně mladistvého převzali do péče a letecky ho transportovali do Fakultní nemocnice Hradec Králové,“ doplnil Marek Nýč, druhý ze zasahujících policistů.

„Chtěl bych moc poděkovat oběma policistům, protože bez kluka by byl život poloviční. Opravdu jim patří velký dík. Ti dva kluci z Kopidlna, kteří mu poskytli první pomoc, ho zachránili a vrátili mi ho, a to se ani nedá slovy popsat,“ poděkoval policistům chlapcův otec.

Jedenáctiletý chlapec se v Jičíně uškrtil. Spekuluje se, že zkoušel výzvu z TikToku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám