Hlavní obsah

Řidiče tramvaje, který v Plzni vláčel skřípnutou ženu, bude řešit komise

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K přestupkové komisi poslali policisté řidiče tramvaje z Plzně, který letos v květnu vláčel mezi dvěma zastávkami ženu s přiskřípnutou rukou ve dveřích. Ta skončila v nemocnici naštěstí jen s odřeninami a v šoku.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Tramvaj v Plzni vláčela ženu mezi zastávkami

Článek

„Řidič se nechoval ohleduplně. Nezkontroloval tramvaj a cestující před odjezdem,“ uvedla mluvčí krajské policie Dagmar Brožová s tím, že spis vyšetřovatelé předali správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupku za porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Dvaačtyřicetiletá Ukrajinka při dobíhání tramvaje nestačila nastoupit, ale dveře jí přiskříply ruku. K dramatu došlo na trase linky č. 2. Souprava z roku 2007 vlekla cizinku od stanice Radnice Slovany až do zastávky Náměstí Generála Píky, tedy skoro 300 metrů. Ženě se naštěstí nic vážného nestalo.

„S lehkým zraněním jsme ji transportovali na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice,“ uvedla tehdy Andrea Divišová z krajské záchranné zdravotnické služby.

Podobným případům by měl zabránit dveřní bezpečnostní systém. Proč v tomto případě nezafungoval, není jasné. „Hned ten den, co se to stalo, naši technici systém automatického otevírání dveří na této soupravě opakovaně vyzkoušeli a ani jednou nedošlo ke skřípnutí. Pokaždé reagoval na překážku správně, a to, že se dveře znovu otevřely,“ uvedl mluvčí plzeňských dopravních podniků René Vávro.

„Ukrajinská tramvaj“ měla v Praze hned první den nehodu

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám