Hlavní obsah

„Ukrajinská tramvaj“ měla v Praze hned první den nehodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tramvaj v ukrajinských barvách, která od středy jezdí v Praze, měla hned první den nehodu. Při provozu na lince 22 došlo ke kolizi s osobním vozem. Podle primátorova náměstka pro dopravu Zdeňka Hřiba (Piráti) se jednalo pouze o „ťukanec“, souprava ve čtvrtek znovu vyrazila na koleje.

Foto: Twitter / Zdeněk Hřib

Nehoda tramvaje

Článek

Nehoda se stala u zastávky Drinopol v Praze 6. „Naštěstí to byl podle dostupných informací jen nevinný ťukanec a ne sabotáž s geopolitickým podtextem,“ dodal Hřib.

K nehodě vyjela také policie. „Řidič škody odbočoval doleva a nedal přednost tramvaji, se kterou se srazil. Při střetu nebyl nikdo zraněn, dechové zkoušky byly negativní. Nehoda byla na místě vyřešena pokutou,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Tramvaj T3 v ukrajinských barvách nasadil pražský dopravní podnik do provozu ve středu odpoledne. Ve speciálním nátěru, který symbolizuje podporu zemi, která se za pomoci spojenců už více než rok brání ruské agresi, bude pražské ulice brázdit půl roku.

Tramvaj upozorňuje na ukrajinskou vládní fundraisingovou platformu s názvem UNITED24, prostřednictvím které je možné finančně napřímo podporovat Ukrajinu v jejím boji proti ruským agresorům.

Tramvaj v ukrajinských barváchVideo: Novinky

Po Praze jezdí tramvaj v ukrajinských barvách

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám