Hlavní obsah

Řidič porsche ujížděl v Českém Krumlově policii. Narazil do čerta

Policisté v Českém Krumlově vyšetřují nehodu, při které ujížděl minulý pátek hlídce 50letý řidič porsche. Při nebezpečné jízdě narazil v ulicích města do figuríny čerta a nakonec naboural do sloupu elektrického vedení. Následně se odmítl podrobit dechové zkoušce na alkohol.

Foto: Policie ČR

Jízda skončila v ulici Pod Svatým Duchem, kde řidič narazil levou přední částí vozidla do sloupu.

Článek

Právo o případu informoval českokrumlovský policejní mluvčí Miroslav Šupík s tím, že policisty na řidiče upozornili svědci. Volali na tísňovou linku, že muž, který usedá za volant porsche, jeví známky opilosti. Když jej však chtěla policejní hlídka zastavit, začal před ní ujíždět ulicemi města.

„První dopravní nehodu způsobil řidič v Dlouhé ulici, kde narazil do figuríny čerta, ale bez zastavení pokračoval v jízdě. Ta skončila v ulici Pod Svatým Duchem, když dostal smyk v pravotočivé zatáčce, přejel do protisměru až na štěrkovou krajnici, kde levou přední částí vozidla narazil do sloupu elektrického vedení,“ popsal nebezpečnou jízdu řidiče Šupík.

Foto: Policie ČR

V Dlouhé ulici v Krumlově narazil řidič i do figuríny čerta.

Upozornil, že řidič se na místě dopravní nehody v ulici Pod Svatým Duchem opakovaně odmítl podrobit dechové zkoušce a odmítl také lékařské vyšetření s odběrem krve. „Řidič svou jízdou způsobil škodu za nejméně 20 tisíc korun. Škoda na vozidle Porsche byla vyčíslena na nejméně 60 tisíc korun. Při dopravních nehodách nedošlo k žádnému zranění,“ doplnil Šupík.

Policisté žádají svědky nebezpečné jízdy řidiče, aby volali na číslo 974 232 250 nebo na tísňovou linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám