Hlavní obsah

Při havárii čtyřkolky se na Karvinsku zranil její řidič i spolujezdec

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva zraněné muže, z toho sedmadvacetiletý řidič byl s vážným poraněním přepraven do ostravské fakultní nemocnice, si vyžádala sobotní nehoda čtyřkolky na Karvinsku. Ke karambolu došlo před 7. hodinou ráno za bývalou ubytovnou pro pracující Průkopník v Karviné.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Řidič nezvládl v terénu řízení, na nerovném terénu ho čtyřkolka vyhodila. Muž přepadl přes řidítka a hlavou narazil do stromu. Spolujezdec při nehodě ze čtyřkolky vypadl,“ popsal karvinský policejní mluvčí Jaroslav Kus.

Záchranářům, kteří na místo nehody směřovali, komplikoval situaci nepřístupný terén. Pomohla jim až příbuzná jednoho ze zraněných, která je převezla terénním autem.

„Sedmadvacetiletý muž si přivodil vážné poranění v oblasti hlavy, zasahující lékařka vyslovila podezření také na poranění mozku. Muž byl přepraven na místo, kde mohl přistát vrtulník a byl letecky transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Druhým zraněným byl sedmatřicetiletý spolujezdec. Ten se při karambolu zranil na noze, sanitka ho odvezla na chirurgickou ambulanci havířovské nemocnice. Podle policejního mluvčího měli oba muži v době nehody na hlavě přilbu. „U řidiče byl nařízen odběr krve na zjištění hladiny alkoholu,“ doplnil Kus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám