Hlavní obsah

Policisté honí podezřelého z vraždy ženy v Dolním Dvořišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jihočeští policisté stále pátrají po vrahovi 44leté ženy z Dolního Dvořiště na Českokrumlovsku. Policie potvrdila, že nedaleko od místa činu došlo ke krádeži a ke dvěma případům žhářství. Podle některých informací může podezřelý muž na útěku zapalovat lesní porost.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Pomníček na památku zavražděné ženy v Dolním Dvořišti

Článek

Policisté šli v úterý v okolí Dolního Dvořiště po pachateli se psy i vrtulníkem. „Měli jsme tam pátrací akci týkající se právě majetkové trestné činnosti a žhářství. Jestli pátrání po tomto pachateli bude mít i souvislost s násilným trestným činem, se ale teprve ukáže,“ sdělila Novinkám v úterý před 17. hodinou mluvčí jihočeské policie Štěpánka Schwarzová.

Podle informací reportéra agentury Aktu prchající podezřelý muž zapaluje lesní porost, aby zasahujícím jednotkám ztížil pátrání.

Hasiči museli dvakrát zasahovat v Bujanově – vzdáleném od Dolního Dvořiště asi sedm kilometrů. „Odpoledne jsme tam likvidovali dvě menší ohniska požáru, ale jestli to má spojitost s trestným činem, nemohu potvrdit,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Reportérovi Novinek se podařilo mluvit s manželem zavražděné ženy. Muž rumunské národnosti uvedl, že pachatelem by mohl být jistý Aleš.

Policisté muže pronásledují daným směrem, ale zatím si nejsou jisti, že se jedná o muže, který ženu usmrtil.

Mrtvou ženu nalezl v pondělí pozdě odpoledne v jednom z pokojů její známý. „Mohu potvrdit, že v současné době pachatele hledáme,“ sdělila Schwarzová. Zda kriminalisté někoho podezřívají, neupřesnila.

Pomníček před penzionem

Mezi místními se tak množí dohady a řada z nich na ženu, která zřejmě nevedla úplně spořádaný život, živila se prostitucí, vzpomíná. Před domem jí postavili pomníček. „Měla zlaté srdce a nikdy nikomu neublížila. Že se živí nejstarším řemeslem, to tady věděl každej, ale nevěřila bych tomu, že to takhle skončí,“ vyprávěla Právu před domem jedna z místních.

Ti se dohadují také o tom, jak zemřela. „Slyšel jsem, že ji našli svázanou a s roubíkem v ústech. Možná si za to někdo zaplatil a pak se to vymklo kontrole, povídá se leccos,“ přemítal mladší muž. Další žena odmítla s Právem mluvit. „Vyslýchali nás policisté a až do soudu nemáme dávat médiím jakákoliv vyjádření,“ podotkla.

Smrt ženy pak v Dolním Dvořišti připomíná bílé kolo, zapálené svíčky i květiny u domu, který má na fasádě nápis Pension Club Pamela, ale podle některých místních sloužil spíše jako dům veřejný.

Policisté rovněž čekají na výsledky pitvy. „Kriminalisté stanoví další postup podle výsledků soudní pitvy. Aktuálně vyhodnocují zajištěné stopy a hledají svědky,“ konstatovala Schwarzová.

Jedná se o druhou násilnou smrt v Jihočeském kraji. Policisté stále hledají vraha nebo vražedkyni novorozence, jehož tělo nalezli kolemjdoucí v kontejneru na posyp u domu v Lipně nad Vltavou.

Policisté vyšetřují smrt ženy v Dolním Dvořišti

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám