Hlavní obsah

Podvodnice obelstila majitelku účtu, žena z Přerovska přišla o 220 tisíc korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hranice

O bezmála čtvrt milionu korun připravila počátkem tohoto týdne ženu z Hranic na Přerovsku podvodnice, která se vydávala za pracovnici banky. Ženu podle policie kontaktovala prostřednictvím mobilního telefonu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Právo o případu ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. Ženu podle ní kontaktovala prostřednictvím telefonu s tím, že v bance zjistili podvodnou transakci na jejím účtu ve výši 5300 korun, kterou museli zadržet.

Po čtyřech hodinách u telefonu přišel senior z Olomouce o půl milionu korun

Bezpečnost

„Ženu natolik vystrašila, že si dle jejích pokynů stáhla a nainstalovala aplikaci s povolením vzdáleného připojení do mobilu. Navíc ji přiměla, aby vyfotila z obou stran platební kartu a nechala ji uloženou v telefonu,“ uvedla mluvčí.

Podvodníci volají lidem jménem ČNB a lákají z nich údaje o účtech a kartách

Ekonomika

Ještě téhož dne podle ní poškozená zjistila, že jí neznámý pachatel odčerpal z jejího účtu, zřejmě za pomoci aplikace vzdáleného přístupu, který povolila, 8700 eur na jiný bankovní účet. V přepočtu tak napálená žena přišla o hotovost přes 220 000 korun.

Podvodník s virtuální měnou donutil ženu k instalaci programu. Pak získal milion

Krimi

„Případ evidujeme a šetříme pro tři trestné činy, a to podvod, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací,“ doplnila Zajícová.

Pachateli hrozí za spáchání těchto trestných činů až tři roky vězení.

Reklama

Související články

Pozor na šmejdy s byty. Tváří se jako realitka

Roky trvající nedostatek bytů poskytl prostor podvodníkům, kteří na internetu nabízejí jejich falešné pronájmy. Ze zájemců vylákají peníze a k předání klíčů...

Výběr článků

Načítám