Hlavní obsah

Po hádce o válce na Ukrajině zůstal po útoku nožem v koupelně mrtvý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajský soud v Hradci Králové řeší případ vraždy, k níž došlo letos 3. dubna na ubytovně v hradeckých Kuklenách. Spor dvou cizinců tu skončil rvačkou, pobodáním a úmrtím jednoho z nich. Z vraždy je obžalován Dmytro Daldanov (42).

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Obžalovaný Dmytro Daldanov při příchodu k soudu

Článek

Vše začalo hádkou o situaci na Ukrajině. „Poškozený četl článek o tom, že Rusové znásilnili ženy. Zeptal se mě, co mám v plánu dělat se svou rodinou. Odpověděl jsem, že dám přednost své rodině a pak teprve, že budu zvažovat, co dál. Obvinil mě, že nejsem patriot Ukrajiny a že se chci vykašlat na jeho děti. Pochopil jsem, že má chuť se hádat dál, ale to jsem nechtěl, tak jsem vstal a odešel do pokoje,“ řekl soudu obžalovaný.

O rok mladší poškozený ale za ním za chvíli přišel a opět ho začal obviňovat, až hádka přerostla v rvačku.

„Přitom jsme spadli na postel a já jsem dostal několik úderů do tváře. Utrpěl jsem zlomeninu nosu, několik krevních zhmožděnin a krvácel jsem z nosu,“ pokračoval Daldanov. Vše nanovo pokračovalo v koupelně. Ovšem tam vzal obžalovaný do ruky nůž a poškozeného pobodal.

Sedm ran

Podle obžaloby si vzal tento nůž s 20centimetrovou čepelí z kuchyně v obavách, aby ho silnější poškozený znovu nenapadl. U soudu ale Daldanov tvrdil, že nůž už v koupelně ležel a jako první ho do ruky vzal poškozený.

Tvrdil také, že mu způsobil jednu ránu a pak poškozený na nůž sám spadl. Ovšem podle znaleckého posudku bylo ran sedm, z toho tři vedené s velkou intenzitou.

„Zranění byla natolik vážná, že smrt poškozeného nebyla odvratitelná ani poskytnutím kvalifikované lékařské pomoci a péče,“ dodal státní zástupce Milan Vacek.

Podle informace policie měl obžalovaný při zadržení 2,1 promile alkoholu v dechu. Z evidencí policisté také zjistili, že oba cizinci na území České republiky neměli povolený žádný pobyt, a tudíž zde pobývali, zřejmě už delší dobu, nelegálně.

„Hlavní líčení bylo v úterý odročeno na 28. listopadu za účelem předvolání znalce,“ uvedla Iva Matušková z tiskového oddělení soudu.

Hrozil, že manželku podřízne, teď je obžalován z vraždy

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám