Hlavní obsah

Opilý zbil přítelkyni, autem málem přejel její příbuzné. Soud řeší domácí násilí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Hned ze tří zločinů, mezi nimiž je týrání lidí ve společném obydlí, je obžalovaný Jan Nosek (39), o jehož vině a trestu rozhoduje Krajský soud v Hradci Králové. Podle spisu loni v červenci vyvrcholily spory mezi ním a jeho partnerkou, kterou měl zbít. Když chtěl opilý z místa incidentu odjet, museli před jeho autem uskočit tři lidé, čímž je měl ohrozit na životě.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Obžalovaný Jan Nosek u Krajského soudu v Hradci Králové

Článek

Podle obžaloby Nosek svou družku urážel a ponižoval posměšky minimálně tři měsíce, pak ji začal i bít. Vše skončilo incidentem v Roztokách na Semilsku pozdě v noci 16. července. Událost neskončila tragicky jen šťastnou shodou okolností.

Následně sedl do auta, i když byl pod vlivem alkoholu. Nadýchal 1,47 promile. Když uviděl, že z domu vyšly dcera a matka poškozené, začal na ně velkou rychlostí couvat. Naštěstí stačily uskočit.

„Poté popojel dopředu a znovu velkou rychlostí couval na třetího přítomného. Nesrazil ho jen proto, že starší z žen muže strhla stranou,“ uvedl státní zástupce Milan Vacek.

Příběh Elišky: Táta mě bil, učitel znásilnil. Dostal podmínku a já žiju na antidepresivech

Podcasty a pořady

Jan Nosek a jeho přítelkyně se seznámili před třemi lety, asi před půl rokem se na její žádost nastěhoval za ní do Roztok u Jilemnice, aby také pomáhal s hospodou, kterou provozuje její rodina.

„V té době začala požívat hodně alkoholu. Byly tam problémy i majetkové, v její rodině docházelo k hádkám. Nevím přesně co. Říkala, že její bratr má všechno a ona nic,“ uvedl Nosek u soudu. Snažil se prý situaci urovnávat.

Problémy s alkoholem však poškozená odmítla. „Nepila jsem každý den. Když jsem jezdila za ním, dala jsem si víno tak jednou týdně. Po přestěhování do Roztok, to bylo třeba třikrát týdně. Ale nikdy to nebylo, že bych si sedla a pila sama víno,“ přiznala poškozená.

Incidentu předcházela i řada dalších. Pohled na ně se opět liší podle toho, kdo ho vypráví. Zatímco Nosek tvrdí, že jednou chtěla třeba jeho družka spáchat sebevraždu, on ji hledal, a když ji našel, byla zamčená v autě a u sebe lahev vína, žena tvrdí, že chtěla odjet domů a on ji místo toho zavezl na odlehlé místo a nechtěl pustit.

Byl dominantní

Podle poškozené byl její druh dominantní. Imponovalo jí to. „Měl ale ty své nálady. To jsme už věděli, že mu máme jít z cesty a souhlasit se vším,“ řekla u soudu. Po napadení z loňského července se dobrovolně rozhodla léčit v psychiatrické léčebně v Kosmonosích.

„Když jsem tam přijela, vůbec jsem nemluvila. Kolem postele jsem si postavila bunkr. Nic si nepamatuju, jen jsem čekala, že si pro mě přijede. Nechápala jsem, že neví, jak nám ublížil. Pořád jsem věřila, že bude vše dobrý. Nic takového se nestalo,“ dodala žena a přiznala, že si uvědomila, jak tragicky mohla celá záležitost skončit, až když četla dokumenty k soudu.

Hlavní líčení bude pokračovat výslechy znalců také ve středu.

Proč nám mozek dovolí milovat násilníka

Vztahy a sex

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám