Hlavní obsah

Opilý řidič, který zabil šest lidí, nabídl soudu kauci

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SVITAVY/LITOMYŠL

Devětadvacetiletý řidič, který v sobotu v noci u Gajeru na Litomyšlsku s téměř 1,8 promile alkoholu v krvi zavinil smrt šesti lidí, se chtěl podle zjištění Práva vyhnout vyšetřovací vazbě.

Foto: Josef Zajíc

Metrostav Handy Cyklo Maraton 2016. 2.- 6.8.2016. Dojezd do průjezdního bodu v Ostravě na Prokešově náměstí v roce 2015. Tým Ostrava !!!

Článek

Při úterním uzavřeném vyjednávávání před svitavským okresním soudem nabízel tento podnikatel kauci, na jejímž základě by byl propuštěn na svobodu. Nabídl i písemný slib, že se nebude vyhýbat trestnímu stíhání.

Soud obžalovanému neuvěřil

Svitavský soudce Vladimír Lizna ale obě záruky odmítl a nechal jej už v úterý eskortovat do vyšetřovací vazby. "Soud měl obavy, že by se můj mandant mohl vyhýbat trestnímu stíhání, hrozí mu poměrně vysoký trest," řekla po čtyřicetiminutovém jednání soudu Anna Košťálová, svitavská advokátka obžalovaného.

Naznačila, že zkusí u krajského soudu podat proti uvalení vazby stížnost. Během středy se ji Právu nepodařilo telefonicky zastihnout, aby podání žádosti o změnu soudního rozhodnutí potvrdila.

Obviněný řidič měl být původně převezen do vězeňské nemocnice v Brně, ale na poslední chvíli bylo rozhodnuto, že na soudní líčení bude čekat v královéhradecké věznici. "Jeho zdravotní stav už hospitalizaci nevyžadoval," vysvětlil Stanislav Dobeš z policejního ředitelství ve Svitavách.

Chlapeček je stále v nemocnici

Stejnou cestu z litomyšlské nemocnice do Hradce Králové také už v úterý absolvoval osmiměsíční Patrik Gaži, který jako jediný střet renaultu s fordem obviněného přežil. Sanitka jej převezla na dětskou traumatologii fakultní nemocnice.

Podle mluvčího litomyšlské nemocnice Adriana Nemšovského nebyl příčinou transportu zhoršený zdravotní stav chlapečka. "Musí se podrobit dalším vyšetřením," vysvětlil Nemšovský. Údajným problémem je pohmoždění páteře kojence, neurologická vyšetření na specializovaném pracovišti by měla pomoci předejít případným celoživotním následkům traumatu.

Z tohto důvodu nebyl chlapeček předán strýci Stanislavu Kurucovi, který se důrazně dožaduje, aby si malého synovce mohl odvézt do péče rodiny ve Varnsdorfu.

Reklama

Související témata:

Související články

Při nehodě u Svitav zahynulo šest lidí

Při noční nehodě na hlavní silnici ze Svitav do Litomyšle zemřely dvě rodiny. Mezi mrtvými jsou dvě malé holčičky. Nehodu přežil jen roční chlapec. Renault...

Výběr článků

Načítám