Hlavní obsah

Při nehodě u Svitav zahynulo šest lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LITOMYŠL

Při noční nehodě na hlavní silnici ze Svitav do Litomyšle zemřely dvě rodiny. Mezi mrtvými jsou dvě malé holčičky. Nehodu přežil jen roční chlapec. Renault Nevada, ve kterém rodiny jely, se střetl s Fordem Transit, který vjel nečekaně do protisměru. Podle slov řidiče, který leží v nemocnici, chtěl předjíždět jiné auto a plně naložený Renault ho překvapil v protisměru.

Foto: archiv Burn Out Punks

Burn Out Punks.

Článek

Policie má podezření, že devětadvacetiletý řidič, který jel ve vozidle sám, pil před jízdou alkohol. "Abychom to mohli říct určitě, musí to potvrdit ještě krevní odběr," řekl Novinkám mluvčí svitavské policie Stanislav Dobeš. Dodal, že vůz musel jet, soudě podle brzdné dráhy, která byla 40 metrů, více než 100 kilometrovou rychlostí.

Podle informací TV Nova nejprve policistům tvrdil, že on je jen spolujezdec a řidič auta po nehodě utekl.

Kojenec přišel o celé příbuzenstvo

Rodiny z Děčínska jely na dovolenou na Slovensko. "Při nehodě zemřeli dva muži, dvě ženy a dvě dívky ve věku šest a osm let," popsal Dobeš. Přežil jen roční chlapec, který spal v zadní části auta. "Byl zabalený do deky, je jen poškrábaný a je v nemocnici v Litomyšli na pozorování," řekl Dobeš.

Chlapec během okamžiku přišel o rodiče (43 a 44 let), osmiletou sestru i o strýce s tetou (47 a 40 let) a šestiletou sestřenici. Ani jeden z dospělých nebyl připoutaný a děti nebyly v autosedačkách.

V místě nehody se jezdí rychle

Dopravní policisté tvrdí, že rychlá jízda není v úseku, kde se nehoda stala, ničím výjimečným.

Tento úsek silnice I/35 byl v červnu otevřen po rekonstrukci. Doprava se tu výrazně zrychlila a mnoho řidičů si ji plete s rychlostní komunikací a nedodržují rychlostní limit 90 kilometrů v hodině.

"Zatáčka je táhlá a oni nepočítají s omezeným výhledem," konstatoval Dobeš. "V jaké rychlosti se auta srazila musí říci soudní znalec, který na místě dělal všechna potřebná měření," dodal.

Nehoda se stala ve stejném místě, kde před čtyřmi lety zahynul pardubický basketbalista Vladan Vahala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám