Hlavní obsah

Dálnici D56 uzavřela nehoda 10 aut na namrzlé silnici

Aktualizováno

Provoz na dálnici D56 u Frýdku-Místku komplikuje nehoda 10 vozidel. Auta bourala na namrzlé vozovce na obchvatu.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Na dálnici D56 bouralo 10 aut

Článek

K hromadné srážce na D56 došlo před 8. hodinou zhruba na úrovni prodejny Baumax. „Zranění obou osob by mělo být lehčího charakteru,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Kubzová s tím, že doprava bude ve směru na Ostravu uzavřena minimálně na dvě hodiny.

Kromě policistů jsou na místě i záchranáři a hasiči. Podle mluvčího moravskoslezských hasičů Lukáše Poppa zasahoval na místě vrtulník letecké záchranné služby.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje , Bez zdroje

Na dálnici D56 bouralo 10 aut

Zavřená silnice u Tanvaldu

Kvůli problémům se sjízdností je od pátečního rána uzavřená pro nákladní auta nad 3,5 tuny také silnice číslo 10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Omezení by mělo platit do sobotních 06:00. Podle stavu sjízdnosti a vývoje počasí může být termín uzavírky změněn, upozornil Ondřej Svoboda ze společnosti Silnice LK, která má silnice v Libereckém kraji na starosti. V Libereckém kraji napadlo do rána až deset centimetrů sněhu a v Krkonoších stále intenzivně sněží.

Úsek silnice I/10 z Tanvaldu do Harrachova se uzavírá při každém silnějším sněžení. K zablokování silnice tam stačí jediný uvázlý kamion. Naposledy na ni nákladní auta nesměla od středečního do čtvrtečního dopoledne. V pátek ji silničáři plánovali preventivně uzavřít od 11:00, kvůli zhoršenému počasí tak ale učinili už v 06:25. Na uzavírku upozorňuje dopravní značení, na které motoristé narazí na hlavních tazích už v Příšovicích, Jablonci nad Nisou nebo Vratislavicích.

Silničáři radí řidičům nákladních aut využít pro cestu do Polska hraniční přechod Hrádek nad Nisou na silnici I/35. „Apelujeme na řidiče nákladních vozidel, aby v době uzavírky využili alternativní trasu a nepokoušeli se projet uzavřeným úsekem,“ uvedl Svoboda.

Opatrní by ale měli být motoristé i na dalších silnicích, zbytky sněhu leží na hlavních komunikacích po celém kraji včetně hlavního tahu z Liberce na Prahu. Na silnicích nižších tříd leží silná vrstva ujetého sněhu, hlavně do hor by motoristé neměli vyjíždět bez zimní výbavy.

O víkendu dorazí ochlazení

Počasí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám