Hlavní obsah

O víkendu dorazí ochlazení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Větrné počasí s četnými srážkami vydrží podle předpovědních modelů do soboty. Následně se začne ochlazovat a v polovině příštího týdne bychom se v noci při zmenšené oblačnosti měli dočkat teplot pod hranicí -10 °C. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 2. 2. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Vydatné sněžení na vrcholcích hor do konce pracovního týdne bude pokračovat – ideální pro pololetní a jarní prázdniny. Do soboty bude též větrno. V kombinaci sněžení a čerstvého až silného větru se už od vyšších poloh tvoří sněhové jazyky a závěje, po ránu se může ojediněle tvořit náledí,“ shrnula Honsová.

Ve čtvrtek bude převažovat proměnlivé počasí s velkou oblačností a místy se srážkami, které budou od vyšších poloh sněhové či smíšené. Na horách může sněžit vydatně. Navíc bude foukat čerstvý vítr, v nížinách s nárazy do 70, na horách i kolem 90 kilometrů v hodině. Teploty se budou pohybovat mezi 2 a 7 °C, ale pocitově budou kolem nuly i níže, upozornila Honsová.

Na srážky bude bohatý i pátek, vesměs půjde o déšť, pouze v polohách nad 800 metrů nad mořem se bude jednat o sněžení. I nadále bude foukat silný vítr. V noci teploty klesnou k 2 až -2 °C, přes den se dostanou na 3 až 7 °C.

Auta a autobusy v Praze měly problém vyjet zasněžený kopec a zablokovaly dopravu

Krimi

V sobotu by mělo převládat oblačno až zataženo, zpočátku dne opět s přeháňkami, které budou od vyšších poloh sněhové. Na východě republiky by se hranice sněžení měla pohybovat kolem 300 metrů nad mořem. V noci minimální teploty klesnou na 4 až 0 °C, na východě k -3 °C. Přes den se budou pohybovat nejčastěji v intervalu 2 až 6 °C.

V neděli bude oblačno, místy se sněhovými přeháňkami. V Čechách, v nížinách se bude jednat o srážky dešťové. Noční teploty klesnou k 1 až -4 °C, denní zůstanou mezi 0 a 4 °C,“ uvedla Honsová, podle níž na východě republiky bude pouze kolem -2 °C.

Ochlazování bude pokračovat i v příštím týdnu. V pondělí bude oblačno až zataženo, místy se sněhovými či smíšenými přeháňkami. V noci teploty setrvají mezi 1 a -4 °C, na východě může být i  -8 °C. Přes den se rtuť teploměru dostane k 0 až 4 °C, na východě bude i nadále chladněji, kolem -4 °C.

V úterý by mělo převládat oblačno až zataženo, místy opět se sněhovými přeháňkami. V noci minima klesnou k -6 až -10 °C, aby se přes den teploty dostaly na -4 až 1 °C.

Ještě chladněji by mělo být ve středu kdy modely ukazují převažující oblačno až polojasno s nočními teplotami mezi -6 a -10 °C, přičemž při zmenšené oblačnosti může být i -15 °C. Denní maxima se dostanou na -4 až 1 °C.

Chlapec z Minnesoty našel vášeň ve venkovním nocování. Do postele nezavítal už tři roky

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám