Hlavní obsah

Nutil přítelkyni stát na střepech, zbil ji nohou od stolu. Dostal 10 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přítelkyni nutil stát na střepech a spolknout prsten. Pak ji rdousil a nakonec zbil dřevěnou nohou od stolu. Za surový útok z letošního jara na ubytovně v Lokti na Sokolovsku půjde Radek D. na 10 let do vězení. Ve středu ho tam poslal Krajský soud v Plzni.

Obžalovaný muž u Krajského soudu v PlzniVideo: Patrik Biskup, Novinky

 
Článek

„To je jako za vraždu,“ hlasitě reagoval obžalovaný na uložený trest za pokus o těžké ublížení na zdraví a vydírání. Druhým dechem a již smířlivým tónem popřál senátu hezké Vánoce a vše nejlepší do nového roku.

Podle zatím nepravomocného rozsudku došlo k incidentu poslední dubnový den. „Poškozené vyhrožoval údery skleněnou lahví alkoholu do hlavy, aby ji donutil k jeho konzumaci. Pak ji kousl nad prso a nutil stát na střepech z rozbitého popelníku a ke spolknutí snubního prstenu, který jí vtlačil až do krku, aby ho spolkla. Dále ženě předloktím své ruky tlačil na krk, kdy lapala po dechu a nemohla dýchat. Nejméně třikrát poškozenou udeřil dřevěnou nohou z rozbitého stolu,“ popsal chování obžalovaného předseda senátu Jan Hostaš.

Násilník na Vsetínsku partnerku zbil pěstmi a zraněnou ji nechal přes noc na zahradě. Ráno byla mrtvá

Krimi

Prý ho okradla o peníze

Násilník se hájil tím, že ho partnerka okradla o peníze, které měl v pouzdře na mobil. Proto podle svých slov vypěnil a ženě „nasáčkoval“. Prý to bylo ale jen hřbetem ruky. „Pak mi došlo, co jsem udělal, a odešel jsem. Kdyby to bylo nohou od stolu, tak ji zabiju. Mám přes 120 kilo,“ hájil se recidivista.

Podle soudu ale nebylo pochyb o tom, že se vše odehrálo tak, jak popsal státní zástupce v obžalobě. „Výpověď poškozené korespondovala s fotografiemi zranění, které pořídila policie při ohledání těla. Jsou i další svědci,“ uvedl při odůvodnění rozsudku Hostaš a upozornil na to, že tělesná konstituce obžalovaného a jeho síla, která je patrná na první pohled, mohly vést až k ubití poškozené. „K tomu naštěstí nedošlo a zřejmě to obžalovaný ani neměl v úmyslu. Domáhal se pouze svého domnělého nároku. My jsme tady ale neposuzovali nějakou krádež, ale to, co pan obžalovaný udělal,“ vysvětlil Hostaš.

Trest v horní polovině zákonné sazby soud zdůvodnil zejména recidivou obžalovaného. „Projednávaného jednání se dopustil už po čtyřech a půl měsících od propuštění z posledního výkonu trestu, který mu byl uložen rovněž za závažný zločin,“ uzavřel Hostaš.

Agresivní alkoholik mlátil malé děti. Soud byl na něj hodný

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám