Hlavní obsah

Nejvyšší soud po dvou letech rozhodl o trestu pro Krejčíře za Čepro, výsledek není znám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nejvyšší soud (NS) ve středu po téměř dvou letech rozhodl o dovolání odsouzeného a uprchlého Radovana Krejčíře v kauze pokusu o tunelování státního podniku Čepro. Zabýval se také podněty dalších pěti spoluobžalovaných. Výsledek ale zatím není znám, soudci budou teprve zpracovávat odůvodnění.

Foto: repro, Novinky

Radovan Krejčíř u soudu v JAR

Článek

Ze soudní databáze je patrné datum neveřejného rozhodnutí, výsledek ale soud zatím neuvedl.

Justice vyměřila uprchlému Krejčířovi souhrnný trest 15 let vězení. Dovolání podali také bývalý obchodní ředitel Čepra Martin Pechan a někdejší Krejčířův správce Aleš Zagora, oba si vyslechli pětileté tresty. Další členové gangu Jaroslav Siuda, Tomáš Pavlíček a Ivo Hricik dostali podmínky. Také oni podali dovolání, všechny podněty řešil NS ve spojeném řízení.

Policie: Krejčířův bodyguard krátil daně

Krimi

Pechan a Krejčíř podle pravomocného verdiktu vytvořili fiktivní pohledávky firem Bena a Tukový průmysl Ostrava vůči Čepru zhruba za tři miliardy korun. Peníze pak v roce 2003 a 2004 vymáhali soudně, o čemž se podnik vůbec nedozvěděl. Jeden ze členů Krejčířova gangu totiž přesvědčil úřednici Čepra, aby zatajila soudní obsílky. Soudy pak domnělý nárok firem uznaly a exekuce ve státním podniku se nekonala jen díky zásahu policie.

Soud potvrdil Krejčířovi 15 let za přípravu vraždy celníka a další delikty

Krimi

Pechan i Zagora vinu popírali. Pechan se hájil tím, že pohledávky byly pravé. V minulosti připustil, že se s Krejčířem zná, ale jen z obchodních schůzek. Zagora zase zlehčoval svou roli ve skupině, prý pouze plnil úkoly od svého nadřízeného a neznal souvislosti.

Policie chce kvůli požáru vily vyslechnout Krejčířovu manželku

Krimi

Obžalované pomohly usvědčit odposlechy, Krejčířovy poznámky zabavené při domovní prohlídce jeho vily a především korunní svědek, jeden z podnikatelových bílých koní.

Krejčíř dostal souhrnný trest 15 let za pokus o vytunelování Čepra a za řadu dalších činů. Soudy mu jej uložily v jeho nepřítomnosti. Uprchlý podnikatel je za mřížemi v Jihoafrické republice, kde si odpykává mnohaletý trest za obchodování s drogami a pokus o vraždu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám