Hlavní obsah

Policie chce kvůli požáru vily vyslechnout Krejčířovu manželku

– Praha

Středočeští kriminalisté vyšetřují požár vily Radovana Krejčíře jako obecné ohrožení. Zadali znalecké posudky a chtějí vyslechnout manželku podnikatele. Hasiči na místě požáru pracovali celé úterý.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár vily Radovana KrejčířeVideo: Novinky

 
Článek

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z obecného ohrožení. Právní kvalifikace se ale může změnit. Na místě byly zajištěny stopy, které budou podrobeny znaleckému zkoumání,“ řekla Novinkám mluvčí policie Marcela Pučelíková.

Foto: HZS Středočeského kraje

Shořelé podkroví vily.

Podle ní pes na vyhledávání akcelerantů hoření nic nenašel. Vyšetřovatelé pracují s nedbalostním a úmyslným jednáním. Policie chce vyslechnout také majitelku vily manželku Kateřinu, která je ale nyní na dovolené.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár vily Radovana Krejčíře.

Krejčířova vila začala hořet v noci na úterý kolem druhé hodiny a hasiči okamžitě vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. S plameny bojovalo osm jednotek a zásah jim komplikovala rozsáhlá a složitá stavba střechy. Jako posily dorazily také jednotky z Prahy. Požár dostali pod kontrolu až po několika hodinách. Škoda byla vyčíslena na 20 milionů korun. Dům byl odpojený od elektrického proudu i plynu.

Exekutoři se vilu snažili několikrát neúspěšně prodat, naposledy za 49 milionů korun. Nyní budou muset vypracovat nový znalecké posudek. Jasné není ani to, zda byla vila pojištěna. Smlouvu by si musela sjednat majitelka.

Reklama

Související články

Krejčířovu vilu zachvátil požár

Několik hasičských jednotek z Prahy i Středočeského kraje bojovalo v noci na úterý s rozsáhlým požárem vily Radovana Krejčíře v Černošicích na Praze západ....

Výběr článků

Načítám