Hlavní obsah

Na nádraží v Brně se pobodali bezdomovci

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Krvavé divadlo se odehrálo ve čtvrtek večer na prostranství před brněnským hlavním nádražím. Dva opilí bezdomovci se tam do sebe pustili nejdříve pěstmi, pak ale jeden z nich vytáhl nůž a zabodl ho svého sokovi do břicha. O jeho život museli bojovat lékaři, útočník skončil v policejní cele.

Článek

„Do konfliktu se tam dostali dva muži, šedesátiletý bodl nožem do břicha svého třicetiletého protivníka. Útočník byl zadržen a je vyšetřován pro ublížení na zdraví, za což mu hrozí až deset let vězení,“ řekla policejní mluvčí Julie Zelená. Po oznámení na místo vyjeli kromě policistů i záchranáři.

„Pobodaný muž byl s těžkým zraněním transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice a ihned byl operován. Starší z mužů utrpěl povrchová zranění a záchranáři ho odvezli do brněnské Úrazové nemocnice,“ dodal mluvčí jihomoravských záchranářů Radek Turin.

Okolí brněnského nádraží patří k bolestivým místům jihomoravské metropole. V okolí nádraží se potulují desítky podezřelých existencí, kapsářů, bezdomovců a žebráků, kteří nezřídka obtěžují cestující žádostmi o pár drobných. Přestože policisté téměř neustále okolím prochází, nedaří se jim bezdomovce od nádraží vytlačit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám