Hlavní obsah

Muž zavraždil kolegu, který měl poměr s jeho přítelkyní. Dostal 12 let

Holešov

S dvanáctiletým trestem odešel od Krajského soudu ve Zlíně třicetiletý muž ukrajinské národnosti, který v červnu zavraždil svého spolupracovníka v Holešově na Kroměřížsku. Na muže původem z Moldávie zaútočil poté, co zjistil, že má poměr s jeho přítelkyní.

Foto: Policie ČR

Odsouzený krátce po zadržení

Článek

Případ skončil dohodou o vině a trestu. Ihor Muravlov se k činu přiznal a uzavřel dohodu se státním zástupcem. Pachateli hrozilo až dvacetileté vězení. Rozsudek je pravomocný.

„Jedná se o typickou vraždu ze žárlivosti v rámci určitého rozrušení, částečně ovlivněnou předchozím požitím alkoholu. Byly zde výrazné polehčující okolnosti, doznání, lítost, předcházející bezúhonnost a dá se říci nevysvětlitelné vybočení, což je vždycky spojené s tou žárlivostí a vzedmutím emocí, které ten člověk nezvládne,“ vysvětlil uložení trestu na samé dolní hranici trestní sazby předseda trestního senátu Radomír Koudela.

Krveprolití v Brně. Útočník zabil ženu, další dva lidi pobodal

Krimi

Soud se také zabýval možností uložit Ukrajinci trest vyhoštění, ke kterému však nepřistoupil. „Samotný domovský stát je teď zmítán válkou, takže vyhošťovat, když nevíme, co bude, by bylo dle našeho názoru protizákonné,“ řekl podle ČTK předseda trestního senátu.

Muž pobodal svého známého nožem 13. června dopoledne v areálu jedné z holešovských firem. „Zjistil, že jeho spolupracovník má poměr s jeho partnerkou,“ sdělil novinářům státní zástupce Martin Malůš. Žena podle něj byla Ukrajinka, spolu s Muravlovem přicestovala do České republiky za prací ještě před ruským vpádem na Ukrajinu. Napadený muž útok nepřežil, zraněním podlehl na místě i přes snahu záchranářů.

Dopaden tentýž den

Podle rozsudku si Muravlov koupil kuchyňský nůž a poté odjel do Holešova do svého zaměstnání, kde oba cizinci pracovali. Na dvoře firmy v Tovární ulici pak o několik měsíců staršího známého vyhledal a po slovní i fyzické potyčce ho dvakrát bodl do břicha. „Poškozený utrpěl masivní ztrátu žilní krve,“ uvedl podle ČTK Koudela.

Mladík přepadl saunu a pobodal vrstevníka. Na vině i trestu se chce dohodnout

Krimi

Útočníka policie podle zdrojů Práva dopadla pouhé tři hodiny od oznámení napadení. Okamžitě rozjela rozsáhlou pátrací akci po celém Holešovsku a na sever od Zlína. Podezřelý se snažil z Holešova co nejrychleji zmizet. Muž nasedl na autobus a ujížděl směrem ke Zlínu.

Tou dobou už mu byli kriminalisté v patách. Z dosud nejasných důvodů nakonec nevysedl až na konečné na zlínském autobusovém nádraží, ale již v polovině cesty do krajského města ve Fryštáku. „Do půl minuty od vystoupení z autobusu jsme jej zadrželi na autobusovém nádraží na náměstí ve Fryštáku. Nevíme, proč nedojel až do Zlína,“ sdělil Právu zdroj z policejního prostředí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám