Hlavní obsah

Krveprolití v Brně. Útočník zabil ženu, další dva lidi pobodal

Brno

Dvě ženy a jednoho muže pobodal podle policie útočník v neděli dopoledne v rodinném domě v Brně. Jedna žena poté zemřela. Z činu je podezřelý 20letý muž, který je také zraněný, po činu se zřejmě pokusil o sebevraždu. O případu, jenž se stal v brněnské části Komín, v úterý informoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Foto: ZZS Jihomoravského kraje

Policie na místě činu

Článek

Policisté včetně zásahové jednotky na místo vyrazili po oznámení o pobodání lidí. V rodinném domě našli nejdřív zraněného muže a ženu, kteří byli při vědomí. V další části domu pak ležela dvojice v bezvědomí, policisté jim poskytli první pomoc.

„Jedna žena bohužel svým zraněním na místě podlehla. Šetřením vyšlo najevo, že mezi zraněnými je i pravděpodobný agresor. Pod dohledem policistů byl 20letý muž transportován do nemocnice,“ uvedl mluvčí.

Mluvčí záchranářů Michaela Bothová uvedla, že ještě před příjezdem zdravotníků zemřela mladá žena. Záchranáři pak po ošetření odvezli do nemocnice tři pacienty s podezřením na těžká zranění, která byla bodnořezného charakteru.

Je to otřesné, řekl znechucený soudce a dal střelci z Prahy doživotí

Krimi

Vyšetřování zatím ukázalo, že podezřelým je známý zemřelé ženy, jenž podle policie postupně nožem zaútočil na tři lidi a pak se zřejmě pokusil o sebevraždu.

Kriminalisté muže obvinili z vraždy a z dvojnásobného pokusu o vraždu. „Motiv jeho jednání je předmětem vyšetřování, zkoumat se bude i psychický stav obviněného v době spáchání činu,“ dodal Šváb s tím, že soud mladíka poslal do vazby a hrozí mu i výjimečný trest.

Další podrobnosti ohledně vztahů mezi aktéry případu policie nesdělila, Šváb v tiskové zprávě pouze zmínil, že se jednalo o rodinnou tragédii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám