Hlavní obsah

Majitel poštval na muže rotvajlera. Pokousal ho na ruce a noze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v tomto týdnu obvinili 40letého muže za to, že letos v říjnu poštval po hádce na 57letého muže v malé vesničce na Jindřichohradecku svého rotvajlera. Ten staršímu muži způsobil několik zranění. Právo o případu informovala mluvčí jindřichohradecké policie Věra Mžiková.

Foto: Profimedia.cz

Rotvajler. Ilustrační foto

Článek

„Mezi čtyřicetiletým a sedmapadesátiletým mužem došlo ke slovní rozepři, po níž mladší muž poštval svého rotvajlera povelem ‚Vem si ho!‘ na poškozeného, kterého pes kousl do pravé holeně,“ popisovala začátek incidentu Mžiková.

Upozornila, že následně mladší muž povalil poškozeného na zem a bránil mu v pohybu.

„Přitom se pes staršímu muži zakousl do levé nohy a levé ruky. Poškozenému se pak podařilo se vysmeknout, vstát ze země a udeřit útočníka pěstí do obličeje. Ten reagoval tak, že na něho znovu poslal svého psa, který se mu opět zakousl přes oděv do levé nohy,“ konstatovala policejní mluvčí.

Starší muž utrpěl při útoku psa tržnou ránu na levém lýtku, povrchové odřeniny a modřinu na ruce. Zranění si vyžádalo léčení a pracovní neschopnost dvacet dní. Za ublížení na zdraví tak nyní hrozí majiteli psa až tři roky vězení.

Policie obvinila muže z ubodání psa, který bránil ženu na Sokolovsku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám