Hlavní obsah

Kradené BMW zastavil na Karvinsku policejní pás, jeho řidiče pak pistole

Karviná

Divoká jízda na frekventované silnici, riskování v protisměru a další ohrožování ostatních řidičů. Takto si počínal šofér sportovního BMW, kterého pronásledovali policisté na Karvinsku. Auto nakonec znehybnili zastavovacím pásem, řidič ale dál utíkal po svých. Úprk si rozmyslel, když mu policisté hrozili zbraní. Honičku zachytila kamera policie.

Pronásledování BMW na KarvinskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policie narazila minulý týden v sobotu na vozidlo značky BMW Z4, jehož registrační značka při lustrování v systému neodpovídala danému vozidlu. Hlídka dopravní policie chtěla auto v Karviné zastavit, řidič ale šlápl na plyn a uháněl směrem na Český Těšín.

„Zběsilou jízdou ohrožoval ostatní řidiče, hned prvním kruhovým objezdem projel v protisměru, dopravní značení a nejvyšší povolenou rychlost absolutně nerespektoval a přejížděl z pruhu do pruhu,” informovala ve středu o případu mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Řídil kamarád, jméno neznáme, tvrdila po honičce posádka vyhořelé octavie

Krimi

Po marných výzvách k zastavení se policisté rozhodli použít zastavovací pás a zátaras. „V obci Louky vybrali vhodné místo a zastavili dopravu v obou směrech. Jakmile se nezodpovědný řidič k místu přiblížil, policista hodil před ujíždějící vozidlo pás, který podezřelý přejel a zastavil,” uvedla mluvčí.

Pronásledování tím ale ještě neskončilo, šofér totiž začal utíkat směrem na přilehlou louku. Tečku za akcí udělali policisté pomocí hrozby namířenou zbraní.

Foto: Policie ČR

Pronásledování BMW na Karvinsku

Kriminalisté případ dále vyšetřují, podrobnosti k případnému trestnímu stíhání řidiče nesdělili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám