Hlavní obsah

Řidič ujížděl v Děčíně po cyklostezce, lidé museli uskakovat

– Děčín

Jednačtyřicetiletého muže stíhali v neděli policisté v Děčíně. Řidič ujížděl mimo jiné po cyklostezce, kde ohrozil několik chodců. Po zadržení se přiznal, že nemá řidičák.

Pronásledovaní ujíždějícího řidiče v DěčíněVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté chtěli šoféra VW zkontrolovat. Muž zastavil a vyčkal, než policisté vystoupí z auta, pak sešlápl plyn a vydal se do ulic. Jel vysokou rychlostí a zastavit odmítal.

Policie v Děčíně obvinila dva mladíky z vraždy. Obětí je 13letý chlapec

Krimi

„Vjel dokonce na cyklostezku, kde bylo velké riziko, vzhledem k počasí a počtu chodců, že někoho srazí. Chodci uskakovali z cyklostezky a řidič dál ujížděl. Po chvilce z cyklostezky odbočil a vrátil se zpět do ulic města, kde ale ohrozil i řidiče jedoucí v protisměru,“ uvedla mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Na Děčínsku našli v lesíku ohořelé torzo ženy

Krimi

Hlídku nesetřásl, a tak si to zamířil opět na cyklostezku. Jenže po chvíli vjel na svah, kde auto převrátil přes střechu, což ze záznamu není zcela patrné, ale policejní mluvčí to na dotaz redakce potvrdila.

Muž byl zadržen a podstoupil testy na alkohol a drogy s negativním výsledek. „Policistům uvedl, že motivem jeho ujíždění bylo, že nevlastní řidičské oprávnění,“ doplnila mluvčí.

Policisté případ prověřují jako obecné ohrožení a žádají svědky honičky, aby se ozvali na linku 158. Mají zájem také o záznamy z kamer.

Foto: Policie ČR

Pronásledovaní ujíždějícího řidiče v Děčíně

Reklama

Výběr článků

Načítám