Hlavní obsah

Řidič v audi na Ostravsku ujížděl 200 km/h, policie zveřejnila záběry z honičky

Ostrava

Dva nebezpečné řidiče, kteří se po silnicích pohybovali extrémní rychlostí, pronásledovali v uplynulých dnech policisté v Ostravě. Jednomu naměřili rychlost 180 kilometrů za hodinu, druhému dokonce 200 kilometrů v hodině. Po jednom z řidičů policie už předtím pátrala, měl u sebe plynovou pistoli.

Pronásledování Audi A5Video: Policie ČR

 
Článek

V prvním případě šlo o osobní automobil Volvo. V Rudné ulici, kde je rychlost omezena na 90 kilometrů za hodinu, jelo dvojnásobnou rychlostí. Policisté začali vůz pronásledovat, řidič ale odmítl zastavit.

Kabely a zařízení za stovky tisíc, policie obvinila trojici z rozsáhlých krádeží v Ostravě

Krimi

„Stíhání ujíždějícího vozidla bylo ukončeno až v Ostravě-Kunčicích, když řidič s volvem dostal smyk a následně zastavil. Vzal z auta batoh a zkusil se dát na útěk,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková s tím, že to se muži nepovedlo.

Následně se ukázalo, že je řidič pod vlivem amfetaminu a navíc nemá řidičské oprávnění. Soud ho vzal následně do vazby.

Další zásah měli policisté mezi Havířovem a Ostravou. Hlídky dostaly informaci, že tam projíždí vozidlo Audi A5 s nebezpečným ozbrojeným mužem. Když se ho policisté pokoušeli zastavit, řidič se otočil a snažil se ujet.

Foto: Policie ČR

Pronásledování skončilo nehodou

„Ve vysoké rychlostí strhl volant a naboural do služebního vozidla, čímž došlo k odhození pronásledovaného auta do svodidel,“ uvedla mluvčí s tím, že policisté následně zadrželi řidiče i jeho spolujezdkyni.

„Na 37letého muže bylo vyhlášeno celostátní pátrání pro několik trestných činů. Dále se potvrdilo, že byl ozbrojen, našla se u něj plynová pistole,“ dodala Michalíková.

Po muži podle ní pátrali policisté z Vysočiny, proto byl eskortován do Třebíče, kde si ho převzali tamní kriminalisté. I tento řidič skončil ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám