Hlavní obsah

Já budu to poslední, co spatříš, vyhrožoval mladík 16leté dívce z Klatovska. Soud ho poslal do vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do vazby poslal klatovský okresní soud ve čtvrtek 19letého mladíka z Pelhřimovska kvůli podezření, že by mohl z pomsty vážně ublížit nebo dokonce i zabít svou bývalou přítelkyni z Klatovska.

Foto: Patrik Biskup, Novinky

Okresní soud v Klatovech

Článek

Mladík psal 16leté dívce po rozchodu výhrůžné zprávy, že on bude to poslední, co spatří, nebo jak se těší na to, až se uvidí v jejích očích, než v nich vyhasne polední jiskra. Policie mladíka obvinila z nebezpečného vyhrožování a hrozí mu až tři roky vězení.

Podle soudce Petra Sperka existuje reálná obava, že by mohl mladík své hrozby splnit, což sám při první konfrontaci s policií ani neskrýval. „Je uživatelem drog, a jeho chování je tak nevyzpytatelné,“ uvedl dále soudce.

Upozornil také na to, že vedle výhrůžných zpráv zaslal obviněný mladík poškozené zastrašující video.

Na něm je podle zjištění Novinek svázaná cizí dívka, kterou několik útočníků ubíjí tyčemi. To doprovázel slovy, že „nemusí umřít, ale stačí, když si bude přát, aby jo“.

Podle svědků je mladík psychicky labilní. „Na tu holku hodně žárlil. Dokonce se kvůli tomu před ní pořezal nůžkami na stehně. Po rozchodu ji začal vyhrožovat. Prohlašoval, že se jí pomstí. Měla z něho opravdu velký strach,“ řekl Novinkám jeden z kamarádů poškozené.

Zhrzený žárlivec podpálil na Českokrumlovsku byt s expřítelkyní

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám