Hlavní obsah

Dvanáctiletá dívka z Plzeňska zřejmě utekla z domu, policie ji zatím nenašla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Celé Všeruby na severním Plzeňsku jsou na nohou kvůli dvanáctileté dívce, která v úterý odešla ze školy a nevrátila se domů. Podle předběžných informací dívka zřejmě utekla od rodičů. Policisté po ní zatím bezvýsledně pátrají.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Informaci potvrdila ve středu dopoledne jejich mluvčí Pavla Burešová.

„Kontaktovali jsme její příbuzné, kamarády, abychom získali další informace. Zjistili jsme, že přišla do školy už bez věcí na vyučování a místo nich měla sbalené oblečení na převlečení. U dívky se jedná o opakovaný útěk z rodinného zázemí,“ uvedla mluvčí.

Policisté už prohledali vlakové a autobusové nádraží, zastávky i další místa, kde by se mohla zdržovat. „Zatím jsme ji nenašli. V pátrání ale pokračujeme,“ doplnila.

Opilý mladík v Plzni projel vchodem supermarketu

Krimi

Starosta obce Václav Červenka (Za lepší Všeruby a všechny naše obce) je ze situace zaskočený.

„Celé Všeruby jsou kvůli tomu na nohou. I mě osobně překvapilo, co se stalo. Podle toho, co teď víme, dívku nikdo neunesl, ale odešla sama od sebe z domova. Snad se co nejdříve najde a bude v pořádku, všichni v to doufáme,“ sdělil Červenka.

Informace o pátrání zveřejnili po dohodě s rodiči také na sociálních sítích. V příspěvku potvrdili, že dívka pravděpodobně utekla. Zároveň vyzývají svědky, aby se ozvali buď na tísňovou linku 158, nebo přímo starostovi na telefon 724 179 199.

Dívka je 170 centimetrů vysoká, hubené postavy a má plavé vlasy. „Na sobě má černé oblečení, a to riflové kalhoty, zimní péřovou bundu a sportovní boty Nike. U sebe by měla mít látkový batoh vínové barvy s černým zipem,“ popsala v úterý policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám