Hlavní obsah

Den po tragédii na Blanensku se místní ptají: Proč?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitávka

Ve středu ráno se Svitávka na Blanensku probudila do mlhavého rána. Nebylo vidět na víc jak pár desítek metrů. Možná i toho využil 47letý muž, který zřejmě zastřelil před jedním z domů ženu a jejího dospělého syna. Policisté jej dopadli ještě ten den večer poblíž nedalekého Šebetova. Místní se teď ptají, proč vlastně k tragédii došlo. Policie zatím bližší podrobnosti k případu nezveřejnila.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Na místě tragédie ve Svitávce už hoří několik svíček.

Článek

Na místě, kde ke dvojnásobné vraždě došlo, hoří několik svíček. U bytového domu, kde oběti bydlely, je přilepeno několik garáží a skladových prostor, které mohl pachatel využít k nepozorovanému přiblížení.

Sousedé nechtěli o tragédii příliš mluvit. „Ti zavraždění tady nijak dlouho nebydleli. Byli ale slušní, prostě normální lidi, nikdy se nestalo, že by s nimi byly nějaké problémy. Toho, co to udělal, by měli zastřelit. Smrt za smrt,“ vyřkl jednoznačný ortel jeden ze sousedů.

Poblíž bydlí i příbuzná zavražděné dvojice. „Přesně takhle ráno na mě včera zazvonili. Nic vám neřeknu,“ zavřela před reportérem Novinek dveře.

Na Blanensku našli zavražděnou dvojici, podezřelého policie dopadla díky svědkovi

Krimi

Ačkoli ulice, kde k tragédii došlo, neleží na hlavním průjezdu městysem, je přesto velice frekventovaná. V těsném sousedství totiž fungují stavebniny, kam přijíždí nakupovat lidé ze širokého okolí. Oplocený sklad dosahuje až přímo naproti domu.

„S chlapama jsme se zrovna převlíkali, když jsem uslyšel dvě rány. Někdo řekl: To tady snad někdo střílí. Za chvíli přijeli policajti. Člověku je z toho blbě, chodíme tady po venku. Kdybychom vyšli dřív, šli kolem, no mohlo to být třeba jinak,“ zamyslel se jeden z pracovníků.

„Ráno, když jsme přijížděly, tu bylo všude spousta policistů. Myslely jsme, že se stala nějaká nehoda u stavebnin, byla taková mlha, že jsme neviděly ani na konec ulice,“ popsaly dvě ženy.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Vrah na své oběti čekal u tohoto domu.

„Mluví se o tom, co za tím bylo, že snad rozchod. Někdo říká, že ten vrah bydlel u nich, další, že zas bydlel v Boskovicích. Tam ho také policisté hledali, vyrazili dveře od jeho bytu, ale nebyl tam. To jsme slyšely přímo z vysílačky,“ pokračovaly.

„Lidi toho namluví, na sociálních sítích se psalo, kde všude ho chytali, co se kolem toho dělo. Já si chci počkat, až co se k tomu řekne po vyšetřování,“ dodala jedna z žen.

Různým fámám skutečně napomáhalo to, že po okolních obcích jezdili zakuklení policisté se samopaly. Po internetu dokonce i koluje fotografie, která prý zachycuje zatčení pachatele. Ten je držen spokojeně se usmívajícím policistou.

Podle policejního mluvčího Pavla Švába na případu vyšetřovatelé intenzivně pracují a jakmile to bude možné, zveřejní další informace.

Zapíchl bratrance a tělo zabetonoval pod podlahu. Dostal 13 let

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám