Hlavní obsah

Zapíchl bratrance a tělo zabetonoval pod podlahu. Dostal 13 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajský soud v Českých Budějovicích poslal ve středu na 13 let do vězení 35letého Slováka Jana Sedláka. Podle soudního senátu se prokázalo, že v srpnu roku 2012 zavraždil v Českých Velenicích na Jindřichohradecku svého bratrance Daniela Bodnára. Verdikt není pravomocný.

Odsouzený Jan Sedlák s eskortouVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

Desetiletý trest za účastenství ve formě pomoci na vraždě pak vyměřil soud tehdejší Bodnárově partnerce Kristýně Štefanové. Tehdy devatenáctiletá dívka měla zároveň milostný poměr se Sedlákem a Bodnára před vraždou uspala.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Jan Sedlák v budově Krajského soudu v Českých Budějovicích

Rozsudek zatím nenabyl právní moci. „Není pochyb o tom, že tím, kdo poškozenému zasadil smrtelnou ránu, byl obžalovaný. Daniela Bodnára usmrtil po předchozím uvážení, protože už při cestě za ním měl s sebou smrtící zbraň,“ uvedl v odůvodnění rozsudku soudce Jaromír Hájek.

Podle něho se prokázalo i to, že Kristýna Štefanová o chystané vraždě věděla a napomohla jí, když Bodnárovi dala do přesnídávky dithiaden. „Důkazem je i to, že svého partnera následně vůbec nehledala,“ podotkl v odůvodnění rozsudku Hájek.

Podle obžaloby bodl Sedlák tehdy 26letého bratrance, který se zrovna probouzel, do srdce. Pak tělo mrtvého muže uložil do sudu, který zabetonoval ve sklepě. Informace o mrtvém se k policistům dostala až loni od kontaktu z drogové scény.

Pátrání je loni v říjnu přivedlo do domu v Českých Velenicích, kde tělo zabalené v látce a ukryté v plastovém sudu našli pod betonovou podlahou ve sklepě.

Sedlák se proto dostal k soudu až po více než deseti letech. Snažil se však hájit Štefanovou a tvrdil, že žena, jež má s Bodnárem tři děti, o ničem nevěděla.

„Mám noční můry a děkoval jsem i policistům, že mě zatkli. Čin jsem spáchal sám a už vůbec jsem ho neplánoval. O děti poškozeného jsem se staral jako o vlastní. Stalo se to před deseti lety a od té doby jsem žil spořádaný život, dětem i partnerce jsem dal vše, co jsem mohl. Chodím na terapie kvůli alkoholu,“ hájil se před vyhlášením rozsudku Sedlák.

Jako polehčující okolnost uváděl i to, že Bodnár prý svou partnerku mlátil a nutil ji k prostituci. Bodnár se podle svědků živil i vykrádáním automatů a své partnerce nedával žádné peníze. Ty jí poskytoval právě Sedlák, který se následně staral i o děti.

Muže ubodal a zabetonoval v sudu ve sklepě. Budějovický soud řeší deset let starou vraždu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám