Hlavní obsah

Chtěl orálně uspokojit, dočkal se říznutí nožem. Útočnice dostala rok vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Ti dva se neměli pro své dobro raději nikdy potkat. On, hlídač na nádraží s primitivní osobností a narušeným mozkem, ona prodavačka ze stánku, nestabilní, impulzivní a se sklony k agresivnímu jednání. Přesto se jednu noc sešli v brněnském bytě a výsledkem bylo několik řezných ran způsobených zubatým nožem na chleba na mužově krku. Prý to byla ženina reakce na to, že muž žádal o orální uspokojení.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Státní zastupitelství v ženině jednání spatřovalo pokus o vraždu se sazbou až dvacet let vězení, podle brněnského krajského soudu šlo ale jen o ublížení na zdraví, za což žena dostala roční trest vězení, jak plyne z rozsudku, který mají Novinky k dispozici.

Co přesně se onu osudnou noc loni na konci října stalo, zůstane zřejmě navždy skryto v zákoutích myslí obou aktérů. U soudu každý předložil svou verzi, která se shodovala jen v pár pižlavých ranách na krku.

Prosila jsem ho, aby toho nechal, jsem homosexuálně zaměřená
obžalovaná u soudu

Žena popsala, že se ocitla v bytě a muž u ní najednou stál s gatěmi spuštěnými na půl žerdi a dožadoval se orálního uspokojení, přičemž ji navíc osahával.

Je to zločin proti České a Bulharské republice, kál se kvůli pobodání partnerky muž

Krimi

„Prosila jsem ho, aby toho nechal, jsem homosexuálně zaměřená a nestála jsem o žádný kontakt. On přede mnou klečel, já jsem vzala vroubkovaný nůž a několikrát jsem ho řízla do krku,“ popsala obžalovaná.

„Strašně jsem se bála. Pak jsem si všimla, že mu teče krev, a chtěla jsem, aby si to nechal ošetřit, on to ale odmítl s tím, že se v klidu vyspí a ráno to vyčistí,“ zmínila obžalovaná.

Zdála se mi nějaká divná
obžalovaný u soudu

Pořezaný se naopak dušoval, že o žádných návrzích nemohla být řeč.

„Zdála se mi nějaká divná. Já jsem seděl v křesle, ona šla do kuchyně pro cukr a najednou nade mnou stála s nožem a začala bodat. Pak se uklidnila, sedla si na gauč a jeden druhého jsme hlídali, byly to snad hodiny,“ popsal muž.

„Na moment jsem si zdříml a ona už zase čekala s nožem nade mnou. Z bytu jsem se nesnažil odejít, ona měla nůž a vyhodnotil jsem to, jako že nemám šanci,“ uvedl poškozený.

Jisté jsou jen rány nožem

Vzhledem k tomu, že u činu nikdo další nebyl, čekal senát v čele s Dagmar Bordovskou nelehký úkol. Vyšel z toho, že jednoznačné je jen to, že muž utrpěl několik nepříliš hlubokých, povrchových ranek.

„Při srovnání jednotlivých tvrzení má soud za to, že logičtější se jeví popis událostí, jak jej poskytla obžalovaná. Útok provedla v době, kdy byla vystavena sexuálním návrhům, které ale neměly s odkazem na popis, který podala, násilný charakter. Verze poškozeného se jeví nehodnověrná, nelogická, nestrukturovaná, bez smysluplných časových souvislostí, bez objasnění příčin a následků,“ konstatovala soudkyně.

Oba mají násilnou minulost

Oba aktéři případu mají za sebou násilnou minulost. Žena byla před lety odsouzena za útok nožem a nyní je ve vězení za podvod, muž před lety pykal za týrání manželky. Soud ženě neuvěřil, že se muže bála, spíš vzhledem k její osobnosti reagovala zcela nepřiměřeně situaci. Rozhodně však dle Bordovské, že nešlo o pokus vraždy, jak tvrdila veřejná žaloba.

„Prokázaný způsob vedení útoku je zcela v rozporu s případným závěrem, že úmyslem obžalované bylo poškozeného usmrtit. Nebylo prokázáno, že by obžalovaná bránila poškozenému v pohybu uvnitř bytu či opuštění bytu,“ zmínila soudkyně.

„Byla to spíše obžalovaná, kdo měl zájem z bytu odejít, byť je třeba připustit, že poté, co se přestala cítit ohrožována či obtěžována sexuálními narážkami, ani ona zjevně nevykazovala zásadní aktivitu vedoucí k tomu, aby byt opustila,“ zakončila Bordovská.

Státní zastupitelství se s takovou argumentací nakonec smířilo a nepodalo odvolání, stejně tak trest přijala i sama žena. Verdikt je tak pravomocný.

Muž přistihl manželku v posteli s bývalým místostarostou Lovosic. Ten soka v lásce postřelil

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám