Hlavní obsah

Je to zločin proti České a Bulharské republice, kál se kvůli pobodání partnerky muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

On postarší dělník z Bulharska, ona všelijak se protloukající životem. Byla z toho láska jak z červené knihovny, ovšem zakončená pokusem o vraždu. Za to hrozí Shenolu Syuleymanovi u brněnského krajského soudu až 18 let vězení. Své partnerce podle obžaloby zasadil po hádce několik ran nožem a pak utekl.

Dělník z Bulharska obžalovaný z pokusu o vražduVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

K činu došlo na začátku prázdnin na Plotní ulici v Brně. „Po vzájemné hádce v úmyslu tuto usmrtit poškozenou napadl nezjištěným předmětem a opakovaně ji bodal a řezal do horní části těla. Způsobil jí život ohrožující poranění, čehož si musel být vědom, a následně, aniž jí poskytl pomoc, utekl,“ prohlásil v úterý v obžalobě státní zástupce.

Muž se na začátku jednání pokusil prohlásit svou vinu a usiloval tak o možnost  mírnějšího trestu, udělal to ale tak špatně, že soud takový postup odmítl. „Jsem vinen, ale nic si nepamatuji,“ řekl soudnímu senátu v čele Ditou Řepkovou.

Na každý další dotaz sice svou vinu uznával, pokaždé ale přidal další „ale“. Soud tak nakonec postup notně zkracující dokazování odmítl a případ bude řešit běžným procesem.

Strhl řidičce volant do protisměru, soud mu zvýšil trest na 15 let

Krimi

Syuleyman se pak před soudem rozpomínal na to, co se vlastně dělo. „Byl jsem v šoku a vlastně si nic nepamatuji, ale nikdy jsem nic takového udělat nechtěl,“ tvrdil nejprve. „Jednou dvakrát jsem ji udeřil a pamatuji si na nůž pohozený na zemi,“ přidával. „No několikrát jsem ji bodl, ale nevím, kde se tam ten nůž vzal,“ rozvíjel.

„Za žádnou jinou ženu bych ji nevyměnil, je to výborná kuchařka. Myslím na ni pořád těch pět měsíců, co jsem ve vazbě, v noci nemůžu spát. Byl to zločin nejen vůči ní, ale i proti České a Bulharské republice,“ vytáhl nakonec těžký kalibr.

Soudkyně Řepková se pak snažila dobrat toho, jak je to s tou ztrátou paměti. „Teď se tedy rozpomínáte?“ tázala se. „Pamatuji si, že jsem ji bodl a pak už nic,“ reagoval muž.

Teď chcípneš, zařval na kamaráda a chtěl ho ubodat. Soud mu potvrdil 13 let

Krimi

„Proč jste se šel pak převléknout?“ zajímalo soudkyni. „Byla mi zima,“ měl po ruce vysvětlení. „Proč jste nevolal pomoc?“ pokračovala soudkyně. „Telefon byl doma na nabíječce,“ vysvětloval. „A proč jste nevolal pak?“ pídila se po odpovědích. „Byl jsem v šoku,“ hájil se obžalovaný. „A proč jste utekl?“ zakončila soudkyně. „Neutíkal jsem, šel jsem se projít,“ reagoval muž.

„Já jsem ho měla opravdu ráda. Ten večer jsme se hádali, byli jsme na ulici. Já se na něj otočila, myslela jsem, že zas bude něco říkat, a on hned bum a bum a bylo to! Nějaká paní pak na balkóně hulákala: on ji pobodal!“ líčila senátu své napadení žena.

Projednávání případu bude pokračovat v únoru výslechem dalších svědků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám