Hlavní obsah

V Německu prodloužili varování před cestami za hranice, platí i pro Česko

– Berlín

Německo prodloužilo varování před cestami do celého světa do 14. června, napsala agentura DPA. O prodloužení, které navrhlo ministerstvo zahraničí, rozhodla ve středu spolková vláda. Týká se i států, jako je Česko, které jsou koronavirem zasaženy méně než Spolková republika.

Foto: Pool, Reuters

Kancléřka Angela Merkelová

Článek

Němci, kteří jsou známí vášní pro turistiku, tak mají zkažené svatodušní svátky, které letos připadají na konec května a jsou spojené s prodlouženým víkendem. Jak bude vypadat situace o letních prázdninách, to je zatím velká neznámá. Kabinet by měl situaci posoudit v červnu, píše DPA.

Rozhovor, který poskytl pověřenec spolkové vlády pro turistiku Thomas Bareiß v rádiu Bayern 2, ale napovídá, že Němci budou muset pro letošní rok svou cestovatelskou vášeň krotit. „Cestování na delší vzdálenosti se v nejbližší době neuskuteční,“ prohlásil Bareiß v rádiu Bayern 2.

Vraťme se rychle do normálu, apeluje německý lékař

Koronavirus

„Doufáme, že to situace dovolí a cestovní omezení se budou postupně krok za krokem rušit. Přinejmenším po Evropě bude možné znovu cestovat. Ale jde to opravu pomalu, myslím, že letošní rok se bude dovolená spíše trávit doma,“ dodal.

Nynější rozhodnutí by se zatím nemělo dotknout letních prázdnin. Ty totiž začínají v Německu postupně podle jednotlivých spolkových zemí od 22. června.

Německo prochází nejtěžší zkouškou od konce války, prohlásila Merkelová

Koronavirus

Ministr zahraničí Heiko Maas vydal kvůli šíření nákazy novým typem koronaviru Sars-CoV-2 varování před turistickými cestami do celého světa 17. března. Šlo o bezprecedentní krok, dosud Německo vydávalo varování před cestami do zahraničí jen pro země, které se nacházely ve válečných konfliktech, například pro Afghánistán nebo Sýrii. Původně platilo do konce dubna, pak do 3. května a nyní bylo znovu prodlouženo.

Nutné to podle německé diplomacie je kvůli tomu, že je nadále potřeba počítat s drastickým omezením mezinárodní dopravy a také karanténními opatřeními a omezením veřejného života v mnoha zemích světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám