Hlavní obsah

Turisté z Česka nesmí kvůli koronaviru od pátku na Kypr

Nikósie

Kypr zařadil Českou republiku kvůli šíření koronaviru mezi rizikové země. Lidé, kteří v uplynulých 14 dnech pobývali v Česku, od pátku 18. září na Kypr nesmí. Týká se to i osob, které přes Česko pouze projížděly. O rozhodnutí vlády v Nikósii na webu informovalo české ministerstvo zahraničních věcí.

Foto: Profimedia.cz

Rozlehlá a liduprázdná Golden Beach na východě ostrova.

Článek

Výjimku ze zákazu překročit hranice budou mít například kyperští občané a jejich rodinní příslušníci nebo lidé s trvalým pobytem. Ti ale musejí po příletu povinně absolvovat test na covid-19 a nastoupit do dvoutýdenní karantény bez ohledu na to, zda měli test pozitivní, či negativní.

Slovensko zařadí Česko mezi rizikové země

Evropa

Kyperské ministerstvo zdravotnictví nově přeřadilo na základě epidemiologických dat Česko společně s Maďarskem na seznam zemí „kategorie C”, kde existuje nejvyšší riziko nákazy. V této kategorii jsou ze zemí EU například také Bulharsko, Francie, Chorvatsko, Španělsko či Nizozemsko.

Dosud patřila ČR do „kategorie B”. Při příjezdu ze zemí kategorie B se musejí cestovatelé na Kypru prokázat negativním testem na koronavirus.

Zařazení celého Česka mezi rizikové země od pátku 18. září ohlásilo také Slovensko. Omezení nebo povinné karantény či testy na covid-19 pro lidi z ČR nebo jen z Prahy platí také v Belgii, Británii, Dánsku, Estonsku, Finsku, Irsku, Maďarsku, Německu, Norsku, Slovinsku a Švýcarsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám