Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) se v pondělí zabýval vývojem epidemie koronaviru. Tématem mohlo být mimo jiné zavedení povinného očkování pro lidi starší šedesáti let. Brífink po jednání byl naplánovaný na 16:30, ale začal později. Novinky ho nabídly živě.

TK po jednání vlády 6.12.2021Video: ČTK

 
Článek

Povinné očkování proti covidu-19 chystá vláda pro lidi nad 60 let a pro vybrané profese od března.

Vláda měla jednat i o koronavirových opatřeních. Náměstkyně ministra zdravotnictví Martina Koziar Vašáková v neděli řekla, že ministerstvo zvažuje další zpřísnění. Týkat se mohlo početní redukce hromadných akcí a nošení respirátorů ve školách.

Ještě před avizovanou tiskovou konferencí však vicepremiér Karel Havlíček (ANO) oznámil, že vláda o zpřísnění jednat nebude. Počká prý na vývoj epidemiologické situace.

Ministerstvo zdravotnictví zvažuje před Vánocemi další zpřísnění

Domácí

Vláda řešila ale i řadu poslaneckých návrhů, mimo jiné i návrh bývalého šéfa Sněmovny Radka Vondráčka (ANO) na stanovení pravidel pro lobbování.

Negativně se kabinet zřejmě postaví k návrhu SPD, aby se 15. březen stal Dnem památky obětí německé okupace českých zemí. A to kvůli nadbytečnosti.

Výběr článků

Načítám