Hlavní obsah

Ministerstvo zdravotnictví zvažuje před Vánocemi další zpřísnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo zdravotnictví uvažuje o zpřísnění opatření před vánočními svátky. V nedělním diskusním pořadu Partie televize CNN Prima News to připustila náměstkyně ministra zdravotnictví Martina Koziar Vašáková. Opatření by se podle jejích slov měla týkat počtu osob ve vnitřních prostorech, což by se dotklo především kulturních akcí.

Foto: archiv Právo

Přednostka pneumologické kliniky Thomayerovy nemocnice Martina Vašáková

Článek

„Ve hře jsou návrhy na opatření,“ uvedla Vašáková. Upřesnila, že debata se nyní točí kolem omezení osob na hromadných akcích ve vnitřních prostorech. „Což samozřejmě bude určitě vadit řadě provozovatelů třeba kulturních akcí,“ doplnila.

„Nemuseli bychom si hrát na opatření – dělat plošná opatření a restrikce –, pokud bychom byli více proočkováni,“ podotkla Vašáková.

Vojtěch v živých vstupech používá počítačová pozadí, mate tím diváky

Koktejl

Současně zopakovala, že ministerstvo „nepočítá s žádnými plošnými lockdowny“. Podle Vašákové zpřísnění nefungovalo ani dříve. „Víme, že v minulosti v době nejtvrdšího lockdownu byly v Praze pořádány například nelegální diskotéky,“ uvedla náměstkyně.

Vyhláška o povinném očkování vyjde již příští týden

Domácí

Nynější vývoj epidemie podle některých prognóz může znamenat počátek zpomaleného šíření nákazy, zátěž nemocnic ale zůstává stále enormní.

V sobotu testy odhalily 10 967 nakažených, to je o zhruba o 1500 méně než před týdnem. V nemocnicích bylo uplynulý den 6431 pacientů s covidem-19, z toho víc než tisíc ve vážném stavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám