Hlavní obsah

Ten svetr si nesvlíkej. Hamáček se veze na podařené PR vlně

Když si ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) na počátku týdne vzal na jednání místo obleku džíny a červený svetr, patrně netušil, co způsobí. Jeho oděv se stal symbolem, a jak velí PR instinkt, je potřeba se na této vlně svézt. Na znamení „solidarity” se ve stejném duchu začali oblékat i další členové krizového štábu ministerstva.

Foto: Ministerstvo vnitra

Zasedání krizového štábu ministerstva vnitra 19. 3.

Článek

„Červená výzva”, jak ministerstvo čtvrteční zasedání na sociálních sítích překřtilo, se ministrovi postarala o nečekanou publicitu.

Hamáček i téměř všichni členové krizového štábu jsou oblečeni do červených svetrů či mikin.

„Když říkáme, že jsme v tom společně, myslíme to vážně. Nepřetržitě vyhodnocujeme situaci, zajišťujeme ochranné pomůcky a děláme krizová rozhodnutí,” okomentoval resort zasedání, k němuž přidal i hashtag s filmovou výzvou Ten svetr si nesvlíkej.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Ministr vnitra Jan Hamáček 16:3.

Ministerstvo se v minulých dnech zapojilo do zajištění dodávek ochranných pomůcek, jejichž nošení začala vláda po občanech v souvislosti s šířením koronaviru požadovat.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Premiér Andrej Babiš (vpravo) a ministr vnitra a vicepremiér Jan Hamáček 17. 3.

Na cestu do Číny vyrazil ukrajinský transportní letoun AN-124, který by měl koncem týdne přivézt do ČR miliony roušek a respirátorů.

Zdravotnictví neumělo v Číně roušky a respirátory objednat. Zasáhl až Hamáčkův tým

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám