Hlavní obsah

Poláci měří teplotu, Němci zatím plošně nekontrolují

Právo, ivi, PM, doh

Na území Slovenska, Polska a Německa mohou cizinci jen s určitými výjimkami. Projet mohou blízké osoby tamních státních občanů (manžel či manželka, nezletilé dítě, rodič nezletilého dítěte), pendleři dojíždějící za prací, řidiči zajišťující zásobování či členové diplomatických misí a jejich rodinní příslušníci.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Měření teploty na polsko.německém přechodu

Článek

Existují přitom drobné rozdíly, např. na Slovensku se do výjimek vejdou jen pendleři pracující do 30 kilometrů od hranice. Také režim na hranicích se liší, osvědčení o negativním testu na onemocnění covid-19 nevyžaduje na rozdíl od Rakouska žádný z dalších sousedních států, třeba před vstupem do Polska ale všem měří teplotu.

Nespokojení pendleři se sjeli u hranic. Policie řešila přestupky

Koronavirus

Německo zatím zavedlo kontroly jen na hranicích s Rakouskem, Francií, Švýcarskem, Lucemburskem a Dánskem. Ale i v okolí hranic zbylé čtveřice sousedních států včetně ČR jsou namátkové kontroly častější. Všem, kdo byli více dní v zahraničí, německé úřady nařizují 14denní karanténu. Toto opatření se nevztahuje na pendlery, kteří za prací dojíždějí každý den, ani na zdravotníky či diplomaty.

Z mapy počtu nakažených v ČR ční dva regiony. Příčiny jsou odlišné

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám