Hlavní obsah

Klidné léto a dramatický podzim, to nejde, pléduje německý ministr za povinné očkování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karl Lauterbach (59), německý ministr zdravotnictví, vyzdvihl v nedělníku Welt am Sonntag přínos povinného očkování proti covidu-19. Ačkoli Německo dosud nenařídilo povinnou vakcinaci pro žádnou skupinu obyvatel, Spolkový sněm má tuto otázku projednat v lednu.

Foto: Michele Tantussi, Reuters

Ministr zdravotnictví Karl Lauterbach (SPD.)

Článek

„Musíme se smířit s tím, že ani povinné očkování nikdy nepokryje všechny lidi,“ řekl Lauterbach. „Jsem však přesvědčen, že velká skupina neočkovaných podstoupí vakcinaci, pokud toto opatření zavedeme,“ dodal.

Ministr zdůraznil, že podle jeho názoru povinné očkování zajistí, že německá populace bude v budoucnu dostatečně chráněna před nákazou covidem.

Německo zjednodušilo karanténu, trojnásobně očkovaní do ní nemusí

Koronavirus

„Nemůžeme se zase dostat do situace, kdy je jedno léto zdánlivě dobré, ale na podzim nás překvapí nové varianty, aniž by byla očkována většina populace,“ poznamenal. „Protože pak by všechno začalo znovu,“ varoval.

V Německu přibývá nákaz. Za poslední den eviduje země 80 430 nových případů nemoci covid-19 a dalších 384 úmrtí v souvislosti s koronavirem. Sedmidenní incidence vzrostla na 408 případů na 100 000 obyvatel.

Nejvyšší incidence, 633, je ve spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko, ještě výrazně vyšší hodnoty hlásí velká města Brémy, Hamburk a Berlín. Pro srovnání incidence v České republice je 440 nakažených na 100 000 obyvatel, tedy velmi podobná té v Německu.

Reklama

Výběr článků

Načítám