Hlavní obsah

Do Moravskoslezského kraje se vracejí povinné roušky a večerka pro restaurace

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Roušky ve vnitřních prostorách a v MHD musí nově nosit lidé v celém Moravskoslezském kraji, ne jen na Karvinsku. Pendleři musí mít testy, omezen je i provoz restauračních zařízení, oznámil to ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) a následně zveřejnili hygienici. Nařízení tak platí okamžitě.

Článek

„V souvislosti s epidemiologickou situací v Moravskoslezském kraji dnes místní hygienická stanice rozšíří aktuálně platná opatření v oblasti Karvinska na území celého kraje. V kraji se zavádí povinnost nošení roušek ve vnitřních prostorách i veřejné dopravě,” uvedl Vojtěch na Twitteru.

Při návštěvě nemocnic a sociálních zařízení budou muset mít lidé podle ministra respirátor třídy FFP2.

V celém kraji bude rovněž platit také uzavření prostor restaurací a barů mezi 23:00 a 8:00 a hromadné akce budou povoleny jen do 100 osob.

Pendleři budou muset jednou za 14 dní absolvovat test.

Detaily by měla na odpolední tiskové konferenci oznámit krajská hygienická stanice. Ta již po poledni nařízení zveřejnila na úřední desce, čímž vstoupilo v platnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám