Hlavní obsah

Česko už není bezpečnou zemí ani pro Lotyše a Estonce. Platný není ani negativní test

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Riga
Aktualizováno

Po Slovinsku omezilo v pátek vstup Čechů na své území také Lotyšsko. Povinná 14denní karanténa platí od odpoledne. Není ji možné nahradit negativním testem na přítomnost nového koronaviru. Vstup Čechů na své území bude od příštího týdne regulovat také Estonsko. Po příjezdu budou muset do dvoutýdenní karantény.

Foto: Profimedia.cz

Letiště v Rize

Článek

K obdobnému kroku se před Lotyšskem odhodlalo také Slovinsko, kde platí omezení vyžadující pobyt v karanténě od sobotní půlnoci, tedy od 4. července.

Slovinsko zpřísňuje opatření. Čechy pošle do karantény

Evropa

Lublaň i Riga se k omezení vstupu občanů České republiky na své území odhodlaly vzhledem k narůstajícímu počtu nových případů nákazy novým koronavirem. Za posledních 14 dnů překročil počet nemocných 15 osob na 100 tisíc obyvatel. Lotyšské centrum pro prevenci a kontrolu nemocí proto zařadilo Česko do žluté skupiny zemí.

„Omezení budou platit nejméně do příští aktualizace stavu, tedy do pátku 10. července anebo do doby než kumulativní počet neklesne pod 15 osob na 100 tisíc obyvatel,” sdělila Novinkám Mariana Wernerová z tiskového oddělení ministerstva zahraničí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám