Hlavní obsah

Bezpečnější létání po koronaviru? Italská společnost představila ochranná sedadla

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pandemie koronaviru mění pohled na zcela běžné lidské aktivity. V budoucnu se zřejmě mnohem více bude dbát na bezpečnost a zdraví cestujících, italská společnost Aviointeriors proto přišla s konceptem ochranné sedačky, kde by byli pasažéři více v bezpečí před prskajícími lidmi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Italská designerská společnost představila hned dva návrhy sedadel, která by byla v ekonomické třídě. První z konceptů spočívá v tom, že prostřední sedadlo by bylo vždy otočeno proti směru letu a sedačky by byly navíc opláštěny plexisklem. Druhý návrh představuje sedadla klasicky otočená ve směru jízdy, ale pouze s ochranným plexisklem v oblasti hlavy.

První z konceptů by podle výrobce zajistil maximální izolaci mezi vedle sebe sedícími lidmi. „Každý pasažér má svůj prostor izolovaný, a to i v případě, že kolem něj prochází někdo v uličce,“ vysvětlila společnost. „Vše je vyrobeno z bezpečného hygienického a lehce omyvatelného materiálu,“ dodala.

Výhoda druhého návrhu, tedy pouhého ochranného boxu, spočívá v tom, že by ho šlo instalovat na již existující sedadla. „Je vyroben z transparentního materiálu, díky kterému bude paluba světlá, zároveň však vytvoří kolem pasažérů izolovaný prostor.“

Mluvčí společnosti doplnil, že úřady po celém světě se snaží utlumit dopady koronaviru, Avioninteriors chce proto přispět do řešení vzniklých problémů svými nápady. Ty berou v potaz jistou úroveň sociálního odstupu, ale zároveň omezený prostor, který v ekonomických třídách v letadlech bývá.

Budoucnost plážového slunění? V boxech z plexiskla, navrhuje italská společnost

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám