Hlavní obsah

Babiš vyrazil zkontrolovat sklady s jídlem. Jsou narvané, vzkazuje

• Aktualizováno
Novinky, ren, zpe

Premiér Andrej Babiš (ANO) v pátek odpoledne vyrazil do skladů potravinových řetězců, aby zkontroloval, jestli mají dostatek zásob. Jsou podle něj narvané a jídlo v žádném případě dojít nemůže. Jediné, co prý chybí, jsou dezinfekční gely.

Andrej Babiš kontroluje sklady obchodů v Klecanech Video: Novinky

 
Článek

„Požádal jsem o možnost ukázat našim občanům, že sklady jsou narvané. Firmy mají obraty o 100 až 200 procent vyšší. V žádném případě se tak nemůže stát, že by nebyly potraviny,“ řekl premiér na návštěvě jednoho ze skladů na okraji Prahy.

Foto: Novinky

Andrej Babiš kontroluje sklady obchodů v Klecanech

Ministr Havlíček, který ho doprovázel, dodal, že vláda pro zajištění zásobování zrušila pro kamiony zákaz jízdy o víkendu, a tak ani to, že by se zasekly kamiony na hranicích podle něj nehrozí.

Jediné, co podle zástupců hypermarketů chybí jsou dezinfekční gely. To se vláda snaží vyřešit.

V Česku je 141 nakažených koronavirem

Koronavirus

Babiš vyrazil na tři místa. Do Klecan do skladu řetězce Ahold, poté do Postřižína zkontrolovat sklady společnosti Tesco a nakonec do Průmyslového parku Kozomín, kde má distribuční centrum Makro.

Foto: Novinky

Andrej Babiš kontroluje sklady obchodů v Klecanech

Při vstupu premiérovi změřili teplotu, musel podepsat, že nebyl v rizikových zemích a vydezinfikovat si ruce. Tradiční podání rukou s vedením společnosti kvůli hygieně neproběhlo, tak se pozdravili alespoň lokty.

„Není důvod se obávat, že by nebyly potraviny, prosím vás o to moc, není potřeba nakupovat zásoby. Prosím vás, věřte nám,” řekl Babiš před návštěvou skladů.

Děti jsou doma, rodiny vaří

Obchodní řetězce v minulých dnech uvedly, že velký zájem souvisí i s tím, že mnozí lidé a především děti jsou doma a rodiny jim zajišťují jídlo na celý den, což jindy nedělají, protože děti se stravují ve škole. Lidé prý hodně kupují ovoce, maso a pečivo.

Přehledně: Jak je na tom váš kraj a okres v počtu testovaných a nakažených

Koronavirus

„Ve čtvrtek jsme jednali s maloobchodními řetězci, mají dostatek zásob. Opatření, která přijímáme, se netýkají dovozu potravin, ten nikdy nebude ohrožen. Ohrožujeme prodejny z hlediska personálu, protože zaměstnanci jsou přetížení,” zdůraznil premiér.

Nedělejte nájezdy na obchody, není to třeba, apeluje Babiš na Čechy

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám