Hlavní obsah

Životním snem manželů Holečkových byl vlastní dům se zahradou a jezírkem

Komerční článek

Pan Holeček pracoval jako tesař a pokrývač a vlastníma rukama postavil mnoho domů. A teď měl možnost přiložit ruku k dílu i při stavbě svého vlastního bydlení.

Foto: Ekonomické stavby

Pohled z přístupového chodníku na bungalov Kristýna 8

Článek

Manželé Holečkovi měli jeden velký společný sen postavit si vlastní dům a mít krásnou zahradu s rybníčkem. Za lokalitu si vybrali rodnou vesnici, ve které našli klid a spoustu skvělých sousedů v podobě přátel z dětství.

Foto: Ekonomické stavby

Pohled na dům ze zahrady

Foto: Ekonomické stavby

Pohled na dům ze zahrady

Foto: Ekonomické stavby

Pohled na dům ze zahrady

Přestože pan Holeček pracoval ve stavebnictví, rozhodli se o pomoc se stavbou domu požádat stavební firmu. Oba manželé jsou pracovně velmi vytížení a kdyby měli celý dům stavět svépomocí, trvalo by to velmi dlouho Rozhodli se proto, že stavbu hrubé stavby přenechají odborníkům a zbylou část domu si dokončí vlastníma rukama. Těšilo je, že se mohou na dokončení svého bydlení sami podílet. „Pracovat na stavbě vlastního domu po práci bylo pro mne příjemným relaxem,“ říká sám pan Holeček.

Foto: Ekonomické stavby

Fotografie společné koupelny

Foto: Ekonomické stavby

Do fialové barvy laděný obývací pokoj spojený s kuchyňským koutem

Průběh realizace stavby domu

Při výběru vhodného domu se oba zamilovali do domu s názvem Kristýna 8 z katalogu společnosti Ekonomické stavby. Bylo to přesně to, co si pro svůj společný život vysnili – přízemní dům typu bungalov o dispozici 4+1. Na schůzku do ES šli tedy již s jasnou představou. Z nabízených finančních programů společnosti si vybrali program Nulová hotovost, který jim pro začátek spolupráce nejlépe vyhovoval. Na dokončení domu pak použili vlastní hotovost.

Foto: Ekonomické stavby

Fotografie ložnice

Foto: Ekonomické stavby

Fotografie ložnice

Nechat všechny starosti spojení s přípravou stavby a vybavením stavebního povolení na stavební firmu jim v mnohém ulehčilo život. Mezitím si pronajali byt nedaleko svého pozemku a pak už mohli jen pozorovat, jak samotná stavba domu postupně roste. Začátkem března se poprvé koplo do země a v červenci už byla hrubá stavba domu dokončena. Následně se sami pustili do dokončovacích prací a těsně před Vánoci se už stěhovali do nového.

Foto: Ekonomické stavby

Koupelna

Na svém novém domě si nejvíce užívají prostornou terasu. V létě na ní tráví všechen svůj volný čas. Jsou také velmi rádi za vlastní koupelnu dostupnou z ložnice. Velkou výhodou vlastního bydlení je pro manželé Holečkovi nezávislost. Už jim nikdo nedupe nad hlavou, s nikým nemusí řešit úklid společných prostor jako v bytovém domě. A zahradu si naplno užívá i jejich milovaný pes. Relaxují při svém rybníčku, večer si rozdělají oheň a plánují. Postupně chtějí ještě dokončit malou dílnu a postavit bazén. Nikam však už nespěchají. To nejdůležitější – střechu nad hlavou – už mají a rozhodně si to užívají.

Zhlédněte videoprohlídku tohoto bungalovu a užijte si vyšperkovanou zahradu s prostorným bazénem.Video: Ekonomické stavby

Výběr článků

Načítám