Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Kolem Pirátů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pirátském celostátním fóru o víkendu povede stranu dál Ivan Bartoš. Hlavní zápletkou pro nepirátskou politickou veřejnost bylo, jestli se volba nového předsedy a vedení netransformuje v odchod Pirátů z Fialovy koaliční vlády. K tomu nedošlo.

Foto: Milan Malíček, Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

Z hlediska stability české politiky jde o dobrou zprávu. Fialova vláda je, jako každé lidské dílo, plná nedostatků, které člověka rozhodně neblaží, ale věci se mají porovnávat s nabídkou na trhu. Ta je mimo strany pětikoalice eklhaft.

Chce-li volič udržet Česko v době, kdy se budou lámat geopolitické poměry, mimo státy, v nichž jsou u moci buď inteligentní prospěcháři, nebo inteligentní a méně inteligentní nosiči květin na hroby normalizátorů, nemá jinou možnost než volit některou z vládních stran.

Očima Saši Mitrofanova: Slovo důchodcovo

Komentáře

Bartoš je si toho vědom a v rozhovoru po znovuzvolení řekl: „Pro liberálně středového voliče, který myslí na budoucnost a není zakopaný někde ve středověku, jsme logická první volba.“ V podstatě má pravdu. Ale tato pravda pro mě jako voliče zavání tichým zoufalstvím jedince, který ví, že se pro další chod života potřebuje oženit, jenže k dispozici má pouze slečny z Kornovy písničky Miss Moskva. Jak se ví, všechny dívky se zpěvákovi nakonec jenom zdály.

Tím chci říci, že za normálních okolností bych žádnou z českých stran nevolil, protože jako opravdové politické organizace vypadají jen zdánlivě. Nejde to ale, to bych pravděpodobně přispěl k vítězství naprostých bezmozků. To v žádném případě nechci. Takže co nám říká staronový šéf Pirátů, který nabízí svou partaj jako věrozvěsta budoucnosti?

„Chci mít na stáří knihkupectví ve svobodné zemi. Dokud tedy budu moci a členové budou chtít, tak se za tu ideu servu na jakékoliv pozici.“ Náplň práce politické strany tedy spočívá v tom, že se vrchní Pirát se svými druhy bude rvát za to, aby měl na stará kolena knihkupectví ve svobodné zemi?

Není to málo, Ivane Pirátoviči?

A opět mluvím za sebe. Je mi jasné, že se můj život blíží ke konci. Jenže možná ještě budu naživu, když se strhne celosvětový boj mezi těmi, kdo myslí na budoucnost, a těmi zakopanými ve středověku. Bude hlas pro české Piráty mým vkladem do tohoto boje? Nevím, nevím.

Ale zas mají Jana Lipavského, který dokazuje, že to přínos být může. Sice mohl by být členem třeba STAN nebo TOP 09, nic speciálně pirátského z něj nevyzařuje. Jenže, málo platné, když chci takového politika, musím volit Piráty.

Legendární paní Pohlová by to samozřejmě měla jednodušší. Prostě by všechny ty politiky zakázala.

Očima Saši Mitrofanova: Koblihy v ohrožení

Komentáře

Reklama

Výběr článků

Načítám