Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Dva roky za námi, léta před námi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu ukázalo hodně lidí v Česku, a nebylo to jen v Praze, na čí straně jsou v probíhající válce barbarství proti svobodě. Dva roky války narýsovaly přesnou čáru. Na jedné straně čáry jsi s námi, na straně druhé s nimi. Tak strávíme další léta.

Foto: Milan Malíček, Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

Válka totiž bude dlouhá. V Kremlu mají dobrou náladu. Dávají nám najevo, co máme očekávat. Exprezidenta Dmitrije Medvěděva z nějakého důvodu považují mnozí za dementního alkoholika, ač s ním nikdo z těchto lidí nechlastal. Já ho považuji za Putinův tlampač, přes který posílá světu vzkazy. A myslí to upřímně. Poslechněte, co vám sděluje:

„Ať všichni (na Západě) trpí. Prostě si to musíme všichni zapamatovat a mstít se jim všude, kde to bude možné. Jsou to naši nepřátelé. Musíme jim vytvářet všemožné těžkosti v ekonomice, probouzet veřejnou nespokojenost s bezhlavou politikou západních úřadů, rozpracovávat a uplatňovat mezinárodní rozhodnutí, která budou škodit zájmům západního světa. Musíme to dělat neustále, systematicky a s největší otevřeností. Také musíme provádět na jejich území aktivity, o kterých se veřejně nemluví. Ve válce se prostě válčí. A v této válce my vybojujeme Vítězství!“

Očima Saši Mitrofanova: Vitríny pro ruské vlajky

Komentáře

Vytiskněte si to, prosím, a až potkáte chcimíra, můžete mu tím papírem pečlivě vyleštit lícní skříňku. Ale bez násilí. Chceme mír, ne?

V této době je k vidění úžasně průkazný jev, který přesně charakterizuje různé lidské druhy. Česko je po velmi dlouhé době, především zásluhou prezidenta Petra Pavla, ministra zahraničí Jana Lipavského a premiéra Petra Fialy, mezi hlavními evropskými aktéry na správné straně zásadního konfliktu doby. Ten lidský druh, který z toho má radost, reprezentuje svobodu. Opačný lidský druh, který se rochní ve vlastních nenávistných plivancích a velebí bezostyšné lháře, reprezentuje zaprděnost.

Chcete k tomu číselné údaje? Jsou tady a milovníky iluzí o hodné české společnosti nepotěší. Podíl lidí, kteří chtějí rychlé ukončení konfliktu na Ukrajině i za cenu ztráty některých ukrajinských území, tvoří podle průzkumu agentury STEM 69 %. A blizoučko, za řekou Moravou mluví slovensky s příšerným ruským přízvukem premiér Robert Fico zvolený zcela demokraticky. Opakuje postoje ruské propagandy a tvrdí, že jediným plánem EU je podporovat vzájemné zabíjení Slovanů.

Fico je naprosto fantastický příklad, jak funguje plán Kremlu na postupné rozložení Evropy, EU a NATO. Netřeba tanků. Stačí hlupáci a lůza mezi voliči dotčených zemí. Demokraticky zvolí politiky, kteří Kremlu otevřou brány dobrovolně. Další na řadě jsou USA.

Růžové brýle proto mají místo jen v šuplíku. Dobře už bylo. Půjde o svobodu.

Očima Saši Mitrofanova: Navalnyj – mýtus a realita

Očima Saši Mitrofanova

Reklama

Výběr článků

Načítám