Hlavní obsah

Z domu se stal obří úl. Ze stěn prosakoval med, ve stropu byly včelí plástve

Manželé z města Folkestone v anglickém hrabství Kent jednoho dne zjistili, že se z jejich domu stal obří včelí úl. Včely uhnízděné v dutinách ve stropě tam vystavěly tolik pláství, že med začal prosakovat stěnami.

Včely v domě postavily množství plástů a zanesly je medemVideo: AP

 
Článek

„Začalo to loni v létě, když jsme si všimli, že máme v ložnici na zdech černou lepkavou hmotu,“ popisuje 41letá Kate Dempseyová.

Nejprve si myslela, že tmavé skvrny na stěnách způsobuje vlhkost, ale pak zaznamenala sladké aroma. Postupně to došlo do stavu, který již nemohli ignorovat, a tak skvrny prozkoumali. Když Kate podezřelou hmotu ochutnala, ukázalo se, že je to med.

Dalším krokem bylo zvednutí koberce v dětském pokoji nad ložnicí. Z podlahy začali vylézat červi a po odstranění prken se objevilo velké množství starých včelích pláství naplněných medem. Záběry zveřejnila agentura AP, příběh popsal i server Kentonline.co.uk.

Bezprostřední nebezpečí od hmyzu obyvatelům při odstraňování pláství nehrozilo, starostí s ním ale měli dost. Náprava škod trvala dlouhé čtyři týdny, mimo jiné i proto, že specializované firmy si chtěly naúčtovat kolem 10 tisíc liber (přes 270 tisíc korun), a tak se do toho manželé Dempseyovi pustili sami.

Staré včelí dílo bylo již značně napadeno cizopasným hmyzem, a tak se nedal použít ani vosk, ani med. Všechno se muselo zlikvidovat.

Včely uspořádávají počty věcí zleva doprava, tvrdí studie

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám