Hlavní obsah

V Japonsku dopadli záhadného zloděje pláštěnek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská policie dopadla v uplynulých týdnech zloděje, který od roku 2009 ukradl 360 dámských pláštěnek. Jednapadesátiletý muž byl pohledem na ženy v pláštěnkách posedlý. Způsobil přitom škodu v přepočtu skoro za dvě stě tisíc korun.

Foto: Osaka Prefectural Police, Bez zdroje

Policie objevila velké množství pláštěnek.

Článek

Vůbec poprvé kradl Jošio Joda v roce 2009, od té doby si domů přinesl doručovatel novin dalších 359 kápí, které jsou v Japonsku poměrně běžnou výbavou žen i mužů. Joda si počínal rafinovaně, jeho oběti většinou neměly o krádeži ani ponětí. Muž si vyčíhal ženy v pláštěnkách na kole, které někdy dokonce sledoval. Jindy zase „otočil“ pláštěnku ze zaparkovaného kola.

V Ósace se činnost zloděje rozkřikla, nicméně policisté byli dlouhé roky bezradní. I když policie neuvedla, jak přesně k odhalení pachatele došlo, během domovní prohlídky bylo objeveno zmíněné množství pláštěnek.

Vzhledem k tomu, že jedna taková pláštěnka stojí v přepočtu i přes 500 korun, vzniklá škoda se blížila dvěma stům tisíců korun, uvedl japonský server The Sankei News.

Zloděj policii přiznal, že pohled na ženy v pláštěnkách ho vzrušuje stejně jako pohled na ženu ve spodním prádle. Nyní jeho řádění zřejmě končí, Joda byl zatčen a čeká na rozhodnutí soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám